Zwitserland geeft eerste crypto asset-management licentie uit

De toezichthouder op de financiële markten van Zwitserland, FINMA, heeft de eerste asset-management licentie van Zwitserland uitgegeven aan een crypto-beleggingsfonds. Dit meldt Swissinfo vandaag op 9 oktober.

De licentie 

Het beleggingsfonds, genaamd Crypto Fund, is een dochteronderneming van Crypto Finance AG en is gevestigd in Zug. Het fonds is opgericht in 2017 en heeft tot nu toe alleen offshore hun handel kunnen drijven. De licentie zal Crypto Fund echter in staat stellen om legaal een breed scala aan collectieve beleggingsproducten aan te bieden, waaronder binnenlandse fondsen. De licentie zorgt er ook voor dat het bedrijf beleggingsadviezen kan gaan aanbieden aan institutionele klanten. Swissinfo geeft verder aan dat veel rivaliserende fondsen in de rij staan om goedkeuring te krijgen, waaronder toepassingen om volledige bankdiensten aan te bieden voor cryptocurrency-operatoren in het land.

Zug en Zwitserland walhalla voor crypto

Zwitserland staat al langer bekend als een ‘crypto vriendelijk’ land. Begin dit jaar heeft FINMA richtlijnen uitgegeven die verduidelijkten wanneer het tokens als securities zou classificeren en wat cryptoprojecten moeten doen om ICO-activiteiten uit te voeren en toch compliant te blijven. Naast de ‘crypto vriendelijke’ houding van het land zelf, staat Zug in de crypto-industrie bekend als de Crypto Valley, gezien de hoge concentratie aan blockchain- en cryptogerelateerde projecten die actief zijn in de stad. Afgelopen zomer werkten lokale bedrijven in de stad nog samen met de regering van Zug om een stemsysteem uit te testen dat via blockchaintechnologie mogelijk gemaakt werd. Eind september rapporteerden wij nog over SEBA Crypto AG, dat 100 miljoen Zwitserse frank ($ 103 miljoen) had ingezameld om een bank op te richten. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!