SEBA haalt $103 miljoen op om cryptocurrency bank te lanceren

De Zwitserse start-up SEBA Crypto AG heeft 100 miljoen Zwitserse frank ($ 103 miljoen) ingezameld om een bank op te richten. Het doel van deze bank is om cryptocurrency gerelateerde diensten aan te bieden. Dit meldde Reuters op 26 september. SEBA wordt geleid door oud-bankiers van UBS met Andreas Amschwand als voorzitter en Guido Buehler als chief executive. De start-up is van plan om een bank- en effectenlicentie aan te vragen bij FINMA, de toezichthouder voor financiële markten in Zwitserland. Buehler vertelde Reuters dat SEBA als een brug wilt dienen tussen de traditionele banksector en de cryptocurrency markt. De start-up is ook van plan om bedrijfsfinanciering te verstrekken, inclusief consultaties over ICO en andere digitale asset-gerelateerde services voor zakelijke klanten. SEBA is van plan om haar werkzaamheden uit te breiden naar belangrijke financiële locaties, te beginnen met Zürich in 2019. Onder de investeerders die SEBA financierden vallen onder andere BlackRiver Asset Management, Summer Capital in Hongkong en andere partijen uit Singapore, Maleisië, China, Hong Kong en Zwitserland. De Swiss Bankers Association (SBA) heeft begin deze maand basisrichtlijnen uitgebracht voor banken die werken met blockchain start-ups om een ​​massale crypto explosie uit Zwitserland te voorkomen als gevolg van het gebrek aan regelgeving. Volgens het plan van SBA moeten blockchain-ondernemingen zonder Initial Coin Offerings (ICO’s) worden behandeld als andere kleine en middelgrote bedrijven. Ondernemingen met ICO’s moeten strenge regels navolgen en voldoen aan de Zwitserse wetgeving tegen geld witwassen en de Know-Your-Customer (KYC). Hypothekarbank Lenzburg werd in juni de eerste bank in Zwitserland die bedrijfsaccounts aan blockchain- en cryptogerelateerde FinTech-bedrijven koppelde. De bank is naar verluidt echter kieskeurig in het aannemen van nieuwe klanten en had vanaf juni slechts twee ondernemingen uit de crypto-industrie geaccepteerd. Benieuwd naar het laatste cryptonieuws uit de Benelux? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!