Expert zegt dat banken wachten op het groene licht om te investeren

Rebecca Harding CEO van Coriolis Technologies, financieel journalist en auteur van het veel geprezen boek “The Weaponization of Trade: the Great Unbalancing of policy and economics,” zegt dat grote financiële instellingen wachten om te investeren in de crypto-markt. Coriolis Technologies is een handelstechnologiebedrijf dat diensten verleent aan grote banken en bedrijven in de traditionele financiële sector.

Nieuwsgierig en gezond sceptisch

Rebecca gaf in een interview met Forbes-medewerker Billy Bambrough aan dat de meerderheid van de banken gezonde scepticisme en nieuwsgierigheid hebben richting de crypto-markt. Banken zijn gaan erkennen dat er geïnvesteerd moet worden om de ontwikkelingen in de cryptocurrency- en blockchain-markt bij te houden. De banken wachten echter op het groene licht van toezichthouders en financiële autoriteiten. Harding zei dat banken nauw samenwerken met opkomende FinTech-bedrijven om relevant te blijven in de markt. Deze samenwerking hebben voornamelijk als doel om de cryptocurrency-markt te bestuderen en om toekomstige investeringen toe te wijzen. Ze benadrukte echter wel dat een groeiend aantal banken al is begonnen met het beleggen in en houden van cryptocurrencies omdat ze bang zijn dat ze bang zijn om irrelevant te worden in de komende jaren, wanneer ze zich niet door ontwikkelen. “Mensen in de branche vertelden mij dat ze bang zijn dat banken niet meer dan grote FinTech-bedrijven zullen worden,” zei ze.

Zuid-Korea

Banken in Zuid-Korea zijn al een tijd bezig met cryptocurrencies. In totaal zouden de banken in het Aziatische land meer dan 2 miljard aan BTC en ETH in bezit hebben. De centrale bank van het land, Bank of Korea, verklaarde in een rapport dat de investeringen van de banken in cryptocurrencies nog relatief klein zijn ten opzichte van de beleggingen in andere aandelen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!