Eerste Australische crypto stablecoin wordt gelanceerd in 2019

Zoals eerder al is gebeurd met de euro en de Amerikaanse dollar, is Australië nu van plan om zijn eerste door Aussie gesteunde stablecoin te lanceren. Dit zal waarschijnlijk gebeuren door een samenwerking tussen Bit Trade, dat één van de oudste cryptocurrency exchanges in Australië is en blockchain werknemers platform Emparta. De twee ondernemingen zullen samenwerken bij het ontwerpen en lanceren van de stablecoin die naar verwachting volgend jaar wordt gelanceerd. Volgens de managing director van Bit Trade, Jonathon Miller, zal de AUD-gesteunde stablecoin een probleem oplossen dat in de markt aanwezig is, omdat het zal functioneren als buffer tegen de wilde schommelingen omtrent cryptocurrencies. Miller gaf in een verklaring aan dat stablecoins een van de belangrijkste problemen zal oplossen, namelijk de hoge volatiliteit in de markt. Dit is wat nieuwe investeerders namelijk tegenhoudt en wat ervoor zorgt dat winkeliers nog de oude traditionele valuta accepteren. Wij geloven erin dat stablecoins het vertrouwen zal vergroten, de wereldwijde adoptie zal versnellen, en kan werken als de steunpilaar van een op blockchain gebaseerde financiële applicatie. Voornamelijk hier in Australië, gezien de gunstige regelgevingsomgeving”.

Prototype Fase

De twee ondernemingen werken op dit moment aan een prototype dat over iets langer dan een maand klaar zal zijn. De AUD gesteunde stablecoin komt kort na de aankondiging van Gemini. Een cryptocurrency exchange opgericht door de tweeling Winklevoss, die een ondersteunde USD stablecoin aankondigde. Gedurende de bekendmaking maakte Gemini overduidelijk kenbaar dat het ernaar streeft om Tether over te nemen. Benieuwd naar het laatste cryptonieuws uit de Benelux? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!