Patenten battle tussen Alibaba en IBM

Tech giganten Alibaba en IBM streven naar de eerste plaats op basis van het aantal blockchain-gerelateerde patenten dat tot nu toe is ingediend. Dit is op 31 augustus door iPR Daily gepubliceerd.

iPR Daily is een mediakanaal dat gespecialiseerd is in intellectueel eigendommen. Zij zeggen dat ze op 10 augustus gegevens uit heel China, de EU, Amerika, Japan en Zuid-Korea heeft geconsolideerd, evenals het internationale octrooisysteem van de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom (WIPO).

Hierin kwam naar voren dat Alibaba de eerste plaats te pakken heeft. Zij hebben in totaal 90 blockchain-gerelateerde octrooiaanvragen ingediend en IBM heeft er tot nu toe 89 heeft ingediend. Op de derde plaats staat Mastercard – met 80 aanmeldingen – gevolgd door Bank of America, met 53. Op plek vijf staat de Chinese centrale bank, People’s Bank of China (PBoC), die in totaal 44 patentaanvragen heeft ingediend. Deze hadden te maken met het project om een eigen digitale valuta te introduceren.

China’s omhelzing van de technologie wordt gecompenseerd door een steeds strenger wordende houding tegen gedecentraliseerde cryptocurrencies, die de laatste weken nog verder is toegenomen. In ons laatste bericht over China kwam dit maar weer eens naar boven.

Deze twee gedachtes over cryptocurrencies wordt weerspiegeld door de oprichter van Alibaba, Jack Ma, die zich heeft uitgesproken over zijn goedkeuring van blockchain technologie, maar blijft toch sceptisch tegenover cryptocurrencies. Alibaba heeft onlangs wel een partnership afgesloten met locale Chinese autoriteiten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!