Alibaba’s Alipay maakt partnerschap bekend met overheid

De lokale Chinese autoriteiten hebben een partnerschap bekend gemaakt met Alipay en haar moederbedrijf Ant Financial. Dit meldt de lokale media op 28 augustus. De bedoeling van deze partnerschap is om blockchain te gebruiken om de authenticiteit van rijst te garanderen.

De belangrijke Chinese speler Alipay, schepte in augustus 2017 al op over hun 400 miljoen gebruikers. Het bedrijf is in handen van Alibaba dat aangesloten is bij Ant Financial.

Deze deal met de gemeentelijke overheid van Wuchang in de provincie Heilongjiang, is bedoeld om te voorkomen dat er nep exemplaren op de markt komen van de bekende Wuchang rijst. “Wuchang rijst heeft voor het eerst de lange afstand distributie methode voor het hele land veranderd. Voorheen was de levertijd 3-7 werkdagen. Nu is dit minder dan 2 dagen” meldt Global Times.

”Ook is informatie over onder andere opslag en distributiecentra, levering en transport zichtbaar voor de consument.”

Deze stap is een week nadat China een cryptocurrency verbod uitvoerde op handelsplatformen en het uitwisselen van informatie over de sector gemaakt.

Met verschillende partnerschappen en integraties in zowel de staat als de privésector, blijft blockchain de verbeelding van Beijing vasthouden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!