China’s anti-beleid breidt zich verder uit

Het verbod in China heeft zich uitgebreid naar het Guangzhou Development District, lokale media-outlet Jiemian meldt dit op 29 augustus.

Het district is een speciale economische zone in het zuiden van China, dicht bij Hong Kong. Het Financial Development Bureau van het district meldde op 24 augustus een kennisgeving van het nieuwe verbod. Zoals vorige week gemeld, volgt de beweging een bijna identiek verbod dat halverwege augustus werd opgelegd aan locaties in het Chaoyang-district in Beijing. China heeft deze maand zijn inspanningen verdubbeld om de binnenlandse crypto markt onder vuur te nemen. Een hele reeks nieuwe maatregelen hebben zich gericht op communicatiekanalen en andere ‘mazen in de wet’ waardoor Chinese beleggers blootgesteld kunnen worden aan Initial Coin Offerings (ICO’s) en crypto-handel.

Op 21 augustus blokkeerde het sociale mediaplatform WeChat (met 1 miljard gebruikers) permanent een aantal high-profile crypto en blockchain-gerelateerde accounts die werden beschuldigd van het publiceren van crypto “hype” die in strijd zijn met regels die eerder deze maand werden geïntroduceerd. China’s ‘Google’, Baidu, heeft op zijn beurt ten minste twee populaire crypto-gerelateerde chatforums gesloten.

De Chinese e-commercegigant Alibaba, wiens dochteronderneming Ant Financial de populaire internetbetaalapp Alipay runt, heeft nu verduidelijkt dat het accounts die het als crypto-handel beschouwt zal beperken of permanent zal verbieden. Alibaba is, zoals in een eerder bericht benoemd, niet tegen crypto en heeft zelfs plannen om zelf met blockchain technologie aan de slag te gaan.

Op 24 augustus publiceerde de People’s Bank of China (PBoC) haar eigen risicowaarschuwing tegen “illegale” ICO’s, met de waarschuwing dat blockchain en het idee van “financiële innovatie” worden gebruikt om investeerders te lokken en dat deze in wezen frauduleuze praktijken uitoefenen.

Er worden ook nieuwe maatregelen verwacht om de “opruiming” van bijvoorbeeld de OTC-handel, te verbeteren. In januari verbood Beijing randplatforms inclusief peer-to-peer (P2P) en OTC-handel.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!