Tether, het bedrijf achter de grootste stablecoin qua marktwaarde, heeft een Memorandum van Overeenstemming (MOU) getekend met Fuze, een crypto-infrastructuurprovider, om crypto-educatie te bevorderen in Turkije en het Midden-Oosten met als doel het vergroten van bewustzijn en begrip van digitale activa.
In een persbericht van 15 april gaf Tether aan dat de samenwerking zich zal richten op verschillende aspecten van crypto-educatie, waaronder grensoverschrijdende betalingsoplossingen, regelgevende compliance, kaderontwikkeling en training voor financiële instellingen.
Gezamenlijke educatieve campagnes zullen de adoptie van crypto zoals Bitcoin, blockchain-technologie en stablecoins zoals USDT voor grensoverschrijdende transacties aanmoedigen. Deze inspanningen richten zich op bedrijven en individuen in Turkije, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. CEO van Tether, Paolo Ardoino, gaf het volgende aan:
“Onze samenwerking gaat niet alleen over technologie; het gaat erom individuen, bedrijven en financiële instellingen in staat te stellen om met vertrouwen en duidelijkheid door het evoluerende financiële landschap te navigeren.”
Hoewel Tether betrokkenheid met lokale en regionale geldschieters suggereert, blijven specifieke details over deelnemers aan het educatieve trainingsprogramma onbekend. Fuze CEO Mo Ali Yusuf deelde de sentimenten van Ardoino en zei dat het programma hoopt ervoor te zorgen dat “iedereen van instellingen tot eindgebruikers profiteert van de enorme mogelijkheden die goed beheerde, veilige en vertrouwde digitale activa bieden.”
Deze initiatieven markeren de tweede educatieve campagne van Tether dit jaar, na een eerder Memorandum van Overeenstemming met het Nationale Agentschap van Perspectiefprojecten van Oezbekistan, met als doel de republiek te positioneren “als een centrale hub voor peer-to-peer en blockchain-technologie.”
Ondertussen streeft Turkije naar het verlaten van de “grijze lijst” van de Financial Action Task Force door meer regelgevend toezicht op crypto op te leggen. Volgens lokale vertegenwoordigers van de crypto-markt overweegt Ankara een nieuw regelgevend regime om “misbruik van het systeem” te voorkomen, met de nadruk op licentienormen, kapitaalvereisten en compliance-metrics voor bewaardiensten zoals bewijs van reserves. De tijdlijn voor deze regelgevende veranderingen blijft echter tot nu toe onduidelijk.