Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Libra voert een rebranding uit en heet nu Diem

De Libra Association, het door Facebook opgerichte project dat uit 27 internationale bedrijven bestaat, maakte gisteren bekend dat het zijn naam heeft veranderd van Libra naar Diem, wat op zijn beurt het Latijnse woord is voor “dag”.

Deze rebranding komt in slechts een paar weken vóór de voorgestelde lancering van de aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin, die in januari 2021 gelanceerd zal worden.

Naast het veranderen van de merknaam zijn er ook enkele veranderingen in de leidende posities van de vereniging. Nieuwe aanwervingen zijn onder meer Stuart Levey als de nieuwe CEO, James Emmett als Managing Director, Sterling Daines als Chief Compliance Officer, Ian Jenkins als Chief Financial Officer en Saumya Bhavsar als General Counsel.

Andere functies zijn onder meer de functie van chief technology officer van Dahlia Malkhi, Christy Clark als stafchef en Steve Bunnell als chief legal officer. Tegelijkertijd is Kiran Raj de uitvoerende vice-president voor groei en innovatie en plaatsvervangend algemeen adviseur.

De reis van Libra door de voormalige Libra Association begon toen het haar plan voor het eerst introduceerde in juni 2019. Met Facebook in de voorhoede van deze missie, werd het project geconfronteerd met verschillende uitdagingen van toezichthouders. Dit was voornamelijk te wijten aan de geschiedenis van Facebook met betrekking tot privacy en gegevensbewaring. En met de hoeveelheid persoonlijke gegevens die het heeft, waren verschillende toezichthouders bang dat een stap van het bedrijf in de financiële wereld het bedrijf teveel macht zou geven.

Met de vele toezichthouders die het project onder de loep namen, moest het originele project van Facebook stoppen, na het verlies van een paar technische reuzen die op dat moment niet betrokken wilden zijn bij de gebeurtenissen. Dit betekende echter niet dat het volledige project van Facebook stopte. Het bedrijf besloot om de stablecoins wat aan te passen en het in een nieuw jasje te lanceren. Op dit moment is alleen een stablecoin op basis van de Amerikaanse dollar aangekondigd, echter wordt er verwacht dat er snel meer zullen volgen.

Hoewel de geplande lancering rond januari 2021 wordt verwacht, wacht de vereniging nog steeds op de goedkeuring van de Zwitserse toezichthouder op de financiële markten (FINMA) voordat deze voor openbaar gebruik zal worden vrijgegeven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!