Facebook Libra

Facebook’s Libra project wijzigt zijn plannen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Libra werd voor het eerst geïntroduceerd in juni vorig jaar. Het project is ontworpen om een ​​volledig betalingsnetwerk te starten, waarin gebruikers mogelijk via Facebook en WhatsApp kunnen betalen voor goederen en diensten met behulp van een native cryptocurrency.

Het project kende echter niet een al te beste start. De reputatie van Facebook werd ernstig geschaad door het Cambridge Analytica-schandaal dat halverwege 2018 plaatsvond en velen zagen het niet zitten om mee te werken aan een cryptocurrency vanuit Facebook. Tot op de dag van vandaag zeggen velen dat ze zich nog steeds ongemakkelijk voelen bij het idee om hun financiële informatie te delen met de social media gigant.

Het project heeft sinds de aankondiging verschillende vertragingen gekend, waarbij veel congresleden om meer informatie vroegen over hoe het zal werken, het soort gegevens dat het zal verzamelen en hoe het klanten wil beschermen.

Een andere vorm

Nu lijkt het erop dat het project enigszins wordt teruggeschroefd door COVID-19. Het idee was dat de cryptocurrency oorspronkelijk zou worden ondersteund door verschillende fiat-valuta’s en andere activa, maar nu lijkt dit te veranderen. Libra zal nu verder gaan als een project die stablecoins aanbiedt aan klanten, die worden ondersteund door de valuta van één land, zoals USD, GBP en EUR.

De aankondiging komt temidden van het nieuws dat er steeds meer online betalingen worden verwerkt omdat steeds meer mensen in quarantaine zitten. Libra staat duidelijk te popelen om dingen snel op gang te brengen, hetzij om mensen te helpen tijdens hun uren van nood, hetzij om te profiteren van de huidige omstandigheden.

Co-creator David Marcus legde op Twitter uit dat hij denkt dat Libra op dit moment veel goeds kan doen, en dat hij ernaar heeft gestreefd de transparantie en betrouwbaarheid van het project te vergroten. Hij zei het volgende:

“Ik blijf nadenken over alle mensen en kleine bedrijven die kunnen profiteren van het feit dat het Libra-netwerk al operationeel is, vooral nu in deze tijden van ongekende ontberingen.”

Herevaluatie door de FINMA

Libra is gevestigd in Zwitserland en ondergaat nu een herevaluatieproces van de Zwitserse toezichthoudende autoriteit voor financiële markten (FINMA), die beweert dat het project totaal anders is en een geheel nieuwe analyse vereist, voordat het aan het publiek kan worden onthuld. In een verklaring zei de FINMA het volgende:

“FINMA zal bijzondere aandacht besteden aan de vraag of strikte nationale en internationale normen voor betalingsinfrastructuren en ook voor de bestrijding van witwassen kunnen worden gehandhaafd.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN