Facebook’s Libra zal in januari 2021 gelanceerd kunnen worden

De langverwachte stablecoin van de social media-gigant Facebook, Libra, zou naar verluidt in januari 2021 gelanceerd kunnen worden. Dit volgens een rapport van de Financial Times.

Na meer dan een jaar lang onder de loep te zijn geweest van wereldwijde financiële toezichthouders, zal Libra eindelijk gelanceerd worden in de vorm van een stablecoin die gekoppeld zal zijn aan de Amerikaanse dollar. Onder verwijzing naar drie mensen die betrokken zijn bij het Libra-project, meldde de Financial Times dat de plannen van de Libra Association uiteindelijk zal zijn om meer fiat-valuta’s toe te voegen aan het mandje van activa’s waaraan de stablecoin gekoppeld zal zijn.

De exacte lanceringsdatum van Libra is echter nog niet bekend. Het hangt ervan af wanneer de Libra Association goedkeuring van de Zwitserse toezichthouder op de financiële markten, of FINMA, om als betalingsdienst te opereren. De lancering zal echter naar verwachting in januari volgend jaar plaatsvinden.

Facebook kondigde vorig jaar zijn plannen aan om een ​​stablecoin te lanceren, maar het werd project werd opnieuw gelanceerd in afgeslankte vorm nadat regelgevers en centrale banken in verschillende landen hun bezorgdheid hadden geuit over het project. Facebook heeft hierdoor de whitepaper van Libra gewijzigd om toezichthouders tevreden te stellen.

Verschillende regelgevers en wetgevers over de hele wereld voerden aan dat het lanceren van een digitale privé-valuta door Facebook de financiële soevereiniteit van landen in gevaar zou brengen. Vanwege de pushback van de regelgeving hebben verschillende bedrijven zich teruggetrokken uit de Libra Association. De CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, moest zich zelfs verantwoorden tegenover Amerikaanse wetgevers over de Libra stablecoin. Libra Association besloot echter, ondanks al deze kritiek en pushback, toch door te gaan met het project en het ziet er nu naar uit dat het binnenkort alsnog gelanceerd kan gaan worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!