Ripple verplaatst 6 miljoen RLUSD – Wat is er aan de hand?

Ripple Labs, het bedrijf achter XRP, heeft vandaag opnieuw voor een schok gezorgd in de cryptowereld door maar liefst $6 miljoen aan RLUSD-tokens te verplaatsen. Deze actie komt vlak voor de verwachte introductie van hun eigen stablecoin later dit jaar.

Grote verplaatsingen op het Ethereum-netwerk

Uit blockchain-gegevens blijkt dat Ripple op het Ethereum-netwerk 4 miljoen RLUSD-tokens heeft gemunt, die direct naar een anonieme wallet werden verzonden. Dit was niet het enige; eerder die dag had Ripple al 2 miljoen RLUSD getransfereerd, wat het dagtotaal op een indrukwekkende 6 miljoen brengt.

Deze bewegingen volgen op een nog grotere transactie van de voorgaande dag, waarbij Ripple 28 miljoen RLUSD-tokens in verschillende batches verschoof. Dit alles gebeurt terwijl Ripple volop bezig is met bètatests van RLUSD op zowel Ethereum (ETH) als het XRP Ledger (XRPL).

Speculaties over de lancering

Met de officiële lancering op komst, hoewel nog zonder vaste datum, zorgen deze transacties voor de nodige speculatie. Ripple lijkt er alles aan te doen om een sterke positie in de stablecoin-markt te veroveren.

Ripple heeft echter wel alvast enkele grote namen in de crypto-wereld gestrikt die RLUSD gaan ondersteunen post-lancering, waaronder Uphold, Bitstamp, en Bitso. Cruciaal voor de lancering zal de goedkeuring zijn van het New York Department of Financial Services (NYDFS), bekend om hun strenge regelgeving voor stablecoins.

Voldoen aan regelgeving

Monica Long, de president van Ripple, benadrukte dat RLUSD is gebouwd om de strengste regelgeving te respecteren, wat de stablecoin naar verwachting tot een vertrouwde keuze zal maken. Om deze naleving te waarborgen, heeft Ripple zelfs een sterke adviesraad opgezet.

Met figuren als Sheila Bair, voormalig FDIC-voorzitter, en David Puth, ex-CEO van het CENTER Consortium, aan boord, is Ripple klaar om de complexiteit van een marktintroductie aan te pakken. Ripple’s aanpak, met een sterke focus op transparantie en naleving, zou RLUSD wel eens kunnen onderscheiden van gevestigde namen zoals USDT en USDC.

De weg naar de lancering

Terwijl de bètatests doorgaan, lijken deze grote RLUSD-transacties te suggereren dat Ripple de groundwork legt voor een substantieel marktdebuut. Hoewel de exacte lanceringsdatum nog in de lucht hangt, maakt Ripple’s strategie duidelijk dat ze klaar zijn om de stablecoin-arena te betreden met een aanbod dat zowel vertrouwen als conformiteit ademt.