Ripple blijft RLUSD burnen na het minten van 42 miljoen stablecoins

Volgens het Ripple Stablecoin Tracker-account op het X-platform heeft Ripple onlangs verschillende batches van zijn Ripple USD (RLUSD) stablecoins geburnd, nadat het de afgelopen week bijna 50 miljoen RLUSD had aangemaakt. Deze grote minting vond plaats terwijl Ripple een waarschuwing uitsprak tegen oplichters die gebruikers proberen te misleiden met het project, dat zich nog in de bètafase bevindt.

Volgens meerdere berichten van de eerder genoemde bron heeft Ripple vier opeenvolgende verbrandingen uitgevoerd bij de RLUSD Treasury, waarbij twee batches van 115 RLUSD en twee van 120 RLUSD zijn vernietigd.

Voordat dit gebeurde, had het bedrijf binnen enkele dagen 47 miljoen RLUSD gemint, waarbij batches van 10 miljoen RLUSD en enkele van ongeveer 6 miljoen RLUSD werden aangemaakt. Ripple, dat in 2012 de XRP-token introduceerde om internationale betalingen te verbeteren door samen te werken met banken en andere financiële instellingen, is sinds augustus bezig met het testen van zijn nieuwe stablecoin, die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar en gedekt wordt door contanten en gelijkwaardige activa.

Tijdens deze testfase waarschuwde Ripple de XRP-gemeenschap, en herinnerde hen eraan dat het project nog steeds in privé bèta is (ondanks dat er al on-chain activiteit plaatsvindt). Ripple benadrukte dat RLUSD nog niet beschikbaar is voor aankoop of transacties en wees op de risico’s van mogelijke oplichterij.

Zoals eerder werd gemeld, was de XRP-gemeenschap verrast toen Ripple aankondigde dat RLUSD dit jaar alleen op het Ethereum-netwerk zal worden gelanceerd, ondanks eerdere plannen om het zowel op XRPL als Ethereum uit te brengen. Mogelijk verschijnt de stablecoin in 2024 ook op XRP Ledger, maar dan zonder de belangrijke Automated Market Maker (AMM) functionaliteit, die op XRPL beperkt zou zijn tot het DEX-orderboek.

Ondanks de opkomst van nieuwe stablecoins blijft Gabor Gurbacs, strategisch adviseur bij Tether, van mening dat USDT van Tether de belangrijkste stablecoin blijft. Toen Ripple in april voor het eerst de komst van RLUSD aankondigde, tweette Gurbacs:

“Het Tether-team heeft de juiste principes en geschiedenis. Hoge liquiditeit, goede geografische focus en een sterk ontwerp. Een wereldwijd team om de echte toepassingen te ondersteunen waar de markt naar vraagt.”