Solana (SOL) breidt uit op Upbit met nieuw SGD-paar

Solana (SOL) zet een nieuwe stap in zijn groei met de toevoeging van een valutapaar op Upbit, dat het mogelijk maakt SOL te verhandelen tegen de Singaporese dollar (SGD). Dit nieuwe SOL/SGD-paar biedt een toegankelijkere optie voor beleggers in de regio en maakt de prijsstelling eenvoudiger.

In de eerste uren na de lancering werd er al 63 SOL verhandeld, waarmee het een van de grotere stijgers op Upbit werd. Deze toevoeging versterkt de al sterke handelsvolumes van SOL, die dagelijks variëren tussen de $2 miljard en $5 miljard. Tot nu toe was SOL vooral afhankelijk van stablecoins zoals Tether (USDT), goed voor meer dan 53% van de handel. De nieuwe fiat-paringen, zoals die met de Koreaanse won en nu de SGD, geven beleggers meer opties voor directe investeringen zonder via de Amerikaanse dollar te gaan.

Hoewel de notering van SOL tegen de Singaporese dollar een nichemarkt bedient, toont het aan dat Upbit zorgvuldig gereguleerde paren aanbiedt. Dit kan belangrijke nieuwe marktkansen creëren, vooral voor Zuid-Koreaanse beleggers, aangezien de beurs onder streng toezicht staat en zich aan de nieuwe wetgeving houdt om gebruikers van virtuele activa beter te beschermen.

Prijsdaling van Solana na marktcorrectie

Ondanks de positieve ontwikkelingen, daalde de prijs van SOL naar $138,78 door een bredere marktcorrectie. Openstaande posities op Binance namen af, waarbij bijna $4 miljoen aan longposities werd geliquideerd. Toch blijft het Solana-ecosysteem groeien, vooral dankzij platforms zoals Pump.fun, dat als meme-token-launchpad dagelijks duizenden nieuwe tokens lanceert.

Solana (SOL) gains Singapore dollar pairing on Upbit

Pump.fun heeft gezorgd voor een toename in de transactiekosten, die opliepen tot wel 13.000 SOL per dag, terwijl het aantal dagelijkse actieve adressen voor Solana rond de 3,4 miljoen ligt. Dit succes komt echter met een keerzijde; doordat Pump.fun periodiek SOL verkoopt om kosten te dekken, kan het zorgen voor extra prijsdruk.

Solana’s uitdaging: Tokeninflatie

Solana staat voor een uitdaging op het gebied van tokeninflatie, met een jaarlijkse groei van meer dan 5% om staking en netwerkactiviteit te stimuleren. Deze inflatie is nodig om validators te belonen, maar met de verwachte vrijgave van 13 miljoen SOL in 2025 kan dit leiden tot verdere prijsdruk. Bovendien blijven insiders mogelijk staking-beloningen ontvangen, zelfs op nog vergrendelde tokens.

Het Solana-netwerk blijft ondanks deze inflatie groeien, met ingebouwde mechanismen die nog jaren zullen doorwerken. Toch betekent de constante instroom van nieuwe SOL-tokens dat de markt voldoende liquiditeit moet bieden om de verkopen van beloningen en kosten te absorberen. Validators blijven echter profiteren van hogere prioriteitskosten en vergoedingen voor gegarandeerde block-inclusie, wat zorgt voor een robuuste basis voor verdere groei.