Arkham: Mt. Gox risico’s op Bitcoin crash dalen met 75%

Bitcoin-crashrisico’s door Mt. Gox-terugbetaling zijn nu met bijna 75% gedaald, meldde het on-chain analyseplatform Arkham Intelligence op zaterdag. Institutionele en particuliere beleggers hebben hun Bitcoin-bezittingen afgestoten uit angst voor een grote marktcrash, aangezien de Mt. Gox Trustee in juli van dit jaar begon met de terugbetaling van BTC.

Mt. Gox-wallet gedaald tot 25% Bitcoin bezit

Arkham Intelligence bevestigde op 24 augustus dat de gehavende crypto-exchange Mt. Gox-wallets nu minder dan 25% BTC bezitten. Dit betekent dat de risico’s van verdere Bitcoin-liquidaties of crashes door de terugbetaling aanzienlijk zijn afgenomen, wat sterk bijdraagt aan het bullish sentiment.

Mt. Gox-wallets hebben sinds 21 141,69K BTC vastgehouden, met een piekwaarde van $10,12 miljard in maart 2024, volgens gegevens van Arkham. De wallet bevat nu 32,9k BTC ter waarde van $2,11 miljard. Bovendien hebben schuldeisers hun BTC-bezit tot nu toe niet verkocht en zullen ze waarschijnlijk niet verkopen vanwege de aanhoudende bullrun.

Met de Bitcoin-verkoop door de Amerikaanse regering als het enige resterende grote crashrisico, geloven experts dat de weg naar $100k nog duidelijker is. De crypto-markt bulls toonden veerkracht te midden van verkopen door de Duitse regering, de Amerikaanse regering en terugbetalingen door de exchange.

Bron: Arkham

Meer factoren die BTC-prijsrally suggereren

Mt. Gox heeft sinds juli bijna 109K BTC ter waarde van $6,6 miljard gedistribueerd aan schuldeisers, wat als indrukwekkend wordt beschouwd aangezien de BTC-prijs boven de $60.000 herstelde na meerdere keren onder dat niveau te zijn gedaald in de afgelopen maanden.

Institutionele en particuliere beleggers zijn nu optimistischer na sterke signalen van renteverlagingen door de Fed uit de FOMC Minutes en de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell. Amerikaanse Fed-functionarissen zijn ook positiever over renteverlagingen, wat aangeeft dat de Federal Open Market Committee waarschijnlijk zal stemmen voor een monetaire beleidswijziging in de septembervergadering.

Traders verwachten ook dat de ‘Golden Cross’-patroonvorming de komende dagen zal plaatsvinden, aangezien de 50-DMA naar verwachting boven de 200-DMA zal kruisen, wat wijst op de mogelijkheid van een lange termijn bullmarkt.

Bovendien zag de Amerikaanse spot Bitcoin ETF op vrijdag een netto-instroom van $252 miljoen, waardoor het wekelijkse totaal op $506,4 miljoen kwam. De 11 Bitcoin ETF’s zagen zeven dagen op rij instromen, wat speculatie ondersteunt over een enorme BTC-rally dit jaar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!