Justin Sun verkoopt $37 miljoen aan Ethereum

Justin Sun, een van de meest invloedrijke personen in de cryptocurrency-wereld en oprichter van TRON, heeft recent opnieuw een grote Ethereum (ETH) transactie uitgevoerd. Volgens gegevens van PeckShield heeft een adres dat aan Sun is gekoppeld 14.000 ETH, ter waarde van ongeveer $37 miljoen, naar het AAVE-protocol gestuurd, terwijl 13.691 ETH werd opgenomen. Daarnaast heeft hetzelfde adres 300 ETH overgemaakt naar de cryptocurrency-exchange Poloniex en 300 ETH van AAVE opgenomen.

Hoewel zulke grote bewegingen in de ETH-markt aanvankelijk tot zorgen kunnen leiden, vooral omdat transacties van prominente figuren nauwlettend in de gaten worden gehouden, is het belangrijk om de context van deze transacties te begrijpen en te beseffen dat ze niet per se een negatieve invloed op de prijs van Ethereum zullen hebben.

Het is namelijk essentieel om te begrijpen dat Sun’s beslissing om zijn ETH naar het gedecentraliseerde leenplatform AAVE te verplaatsen, een strategische keuze is en geen directe verkoop van zijn Ethereum. Mogelijk verdient Sun rente op zijn tegoeden door ze aan AAVE te lenen, terwijl hij tegelijkertijd blootgesteld blijft aan ETH.

Veel grote crypto-bezitters gebruiken hun activa op deze manier zonder ze te verkopen. De latere opname van 300 ETH van AAVE en de overdracht van dat bedrag, samen met 400.000 USDT naar Poloniex, kan een deel van regulier liquiditeitsbeheer zijn. Dit wijst erop dat Sun zijn bezittingen mogelijk aan het herstructureren is of zich voorbereidt op een specifieke transactie, maar het duidt niet op een massale verkoop die de markt zou kunnen verstoren.

Uit de opname- en overdrachtsactiviteiten van Sun blijkt verder dat hij niet zomaar aan het kopen of verkopen is, maar eerder complexe strategieën toepast om zijn winsten en liquiditeit te optimaliseren. Deze handelingen wijzen echter niet op een naderende bearmarkt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!