Bitcoin koers kan stijgen tot $350.000 volgens VanEck

De CEO van de in New York gevestigde beleggingsonderneming VanEck, Jan van Eck, heeft onlangs bij Fox Business voorspeld dat de Bitcoin koers tot $350.000 kan stijgen.

Volgens de CEO kan Bitcoin (BTC) de helft van de totale marktkapitalisatie van goud bereiken. Hij merkte ook op dat het in de toekomst nog rooskleuriger kan worden voor Bitcoin en dat de prijs op de lange termijn zou kunnen doorstijgen tot wel 2,9 miljoen dollar.

Verder zei de CEO dat er geen twijfel bestaat dat BTC zal worden geadopteerd zoals goud. “Ik denk gewoon dat het duidelijk is,” voegde hij toe. Van Eck benadrukte bovendien dat investeerders hun eigen gediversifieerde portefeuilles moeten hebben.

Eerder dit jaar voorspelde Adam Back, de persoon die door Satoshi Nakamoto wordt aangehaald in de Bitcoin whitepaper, dat de prijs van de grootste cryptocurrency op weg is om de $100.000 te bereiken. In dit geval zou het de volledige marktkapitalisatie van goud innemen.

Recente bewegingen van VanEck

VanEck heeft veel aandacht getrokken in de cryptowereld. Eerder dit jaar lanceerden ze Ethereum ETF’s, wat een belangrijk evenement was. Bovendien hebben ze nu officieel een voorstel ingediend voor een ​​spot Solana exchange-traded fund (ETF). Deze stappen tonen aan dat VanEck zich serieus bezighoudt met de wereld van cryptocurrencies.

Jan van Eck is zelf ook vrij open geweest over zijn persoonlijke investeringsstrategieën en onthulde op de Bitcoin conferentie dat hij meer dan 30% van zijn eigen vermogen in Bitcoin heeft geïnvesteerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!