Bitcoin richting $100.000 is een kwestie van tijd, volgens Adam Back

Adam Back, mede-oprichter van het blockchain-technologiebedrijf Blockstream en de persoon die wordt aangehaald door Satoshi Nakamoto in de Bitcoin whitepaper, is van mening dat de Bitcoin (BTC) prijs op weg is om de $100.000 te bereiken.

Volgens een tweet van donderdag van Adam Back is het gebrek aan euforie op de bullmarkt te wijten aan het feit dat de prijs van Bitcoin waarschijnlijk sneller stijgt dan verwacht. Zo stijgt de grootste cryptomunt dagelijks tussen de $1.000 en $5.000. Doordat BTC in een korte periode flink is gestegen, verwacht de cryptogemeenschap dat BTC binnenkort ook een recordhoogte van $100.000 zal bereiken.

Nu Bitcoin deze week een groot deel boven een prijs van $73.000 heeft doorgebracht, draait het gesprek tegenwoordig niet meer om óf BTC de drempel van zes cijfers zal bereiken, maar wanneer. Back merkte op dat de recente prestatie van Bitcoin uitbundiger gevierd mag worden door de cryptogemeenschap. Volgens Adam Back zou er meer enthousiasme moeten zijn sinds BTC een nieuwe recordhoogte heeft bereikt.

Adam Back’s opmerkingen komen nadat Bitcoin zich in 2023 herstelde na een aanzienlijke daling in 2022. In augustus 2023 sloot hij een weddenschap af dat de prijs van BTC eind maart 2024 de zes cijfers zal bereiken. Met de Bitcoin halvering die over ongeveer een maand zal plaatsvinden en de cryptocurrency die wordt verhandeld rond $67.000, blijft het de vraag of de voorspellingen van Back zullen uitkomen.

Eén ding is zeker: de goedkeuring van Spot Bitcoin ETF’s in de VS in januari heeft sindsdien opnieuw de belangstelling voor deze beleggingscategorie aangewakkerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!