100 miljoen XRP overdracht roept vragen op binnen Ripple-gemeenschap

Een recente overdracht van 100 miljoen XRP tussen twee anonieme wallets, waarvan wordt aangenomen dat ze verband houden met Ripple, heeft speculaties binnen de cryptogemeenschap aangewakkerd. De overdracht, met een geschatte waarde van $53,057 miljoen op het moment van de transactie, vond plaats tussen de wallets “rP4X2hTa7A” en “rhWt2bhRq3.” Deze wallets hebben al eerder grote hoeveelheden XRP verplaatst, wat de aandacht van de gemeenschap trekt.

Verloop van de transactie

Volgens blockchaingegevens zijn beide wallets al langer actief in grootschalige XRP-transfers. De wallet die de 100 miljoen XRP verzond, “rP4X2hTa7A,” heeft de afgelopen weken aanzienlijke bedragen ontvangen, waaronder een overdracht van 200 miljoen XRP van Ripple zelf op 23 september. Dit bedrag is vervolgens verspreid over verschillende onbekende wallets, waarbij vaak dezelfde ontvanger betrokken was, wat wijst op mogelijk gecoördineerde geldbewegingen.

De ontvangende wallet in deze laatste transactie heeft ook in de afgelopen maand meerdere stortingen ontvangen, waaronder op dezelfde dag 17,446 miljoen XRP van hetzelfde verzendadres. Andere kleinere bedragen die zijn overgemaakt varieerden van 550.000 tot 20 miljoen XRP.

Vorige activiteit en vragen

De verzendende wallet is de hele maand september actief geweest met meerdere overdrachten van XRP. Op 19 september werd bijvoorbeeld nog eens 100.000 XRP naar een extern adres gestuurd. Deze regelmatige, omvangrijke transacties roepen vragen op binnen de gemeenschap. Sommige leden speculeren dat de ontvanger mogelijk voorbereidingen treft om de tokens binnenkort te verkopen, hoewel de ontvangende wallet van deze grote transactie nog steeds het volledige saldo van 100 miljoen XRP aanhoudt.

Reacties van de markt

Terwijl deze grote overdracht plaatsvond, steeg de prijs van Ripple met 0,57% in de afgelopen 24 uur, wat de waarde naar $0,5295 bracht. Ondanks deze lichte stijging op de korte termijn, heeft de token echter in de afgelopen week een totale daling van 11,55% ondergaan.