China’s inbeslagname van 190.000 BTC zorgt voor zorgen op de markt

Nieuwe rapporten hebben onthuld dat de Chinese overheid een astronomisch bedrag van 190.000 Bitcoin (BTC) in beslag heeft genomen, naast aanzienlijke Ethereum- en EOS-bezittingen, van de daders de beruchte cryptocurrency-scam PlusToken. Deze inbeslagname, uitgevoerd door de Chinese autoriteiten, heeft de aandacht getrokken van cryptoliefhebbers en analisten over de hele wereld.

Historische context van de PlusToken-inbeslagname

Het PlusToken-schandaal, geleid door Chen Bo, Ding Zanqing en Peng Yixuan, heeft talloze investeerders opgelicht door grote rendement op hun investeringen in digitale activa te beloven. Het plan slaagde erin om meer dan 310.000 Bitcoin en miljoenen andere prominente cryptocurrencies te vergaren, waardoor het één van de grootste cryptoscams in de geschiedenis is. De inbeslagname van de Chinese overheid omvatte zowel de cryptocurrencies als de illegale winsten die door de daders waren verworven en die nu bestemd zijn voor de staatskas.

Niet het enige land met grote Bitcoin-voorraad

Naast China, heeft Duitsland ook een flinke voorraad Bitcoin, die in beslag zijn genomen door criminele activiteiten, verplaatst, wat de dynamiek van de BTC-markt aanzienlijk heeft beïnvloed. Oorspronkelijk geconfisqueerd bij de exploitanten van Movie2k.to, een illegale streaming-website, is de Duitse regering sinds half juni actief bezig met het liquideren van deze activa. Dit bedroeg in totaal ongeveer 50.000 Bitcoin, wat bijdraagt ​​aan de huidige marktspanning.

Met de onthulling van China’s aanzienlijke Bitcoin-voorraad zijn de markten vol van speculatie. Als de Chinese autoriteiten het precedent van Duitsland zouden volgen, zou de cryptomarkt een toestroom van Bitcoin kunnen zien die de verkoopdruk zou kunnen verergeren. Het enorme volume van de Chinese bezittingen hangt boven de markt, waardoor een sfeer van onzekerheid ontstaat over het toekomstige traject van de Bitcoin-prijzen en de gezondheid van de markt.

Conclusie

De voortdurende liquidatie van Bitcoin uit overheidsbezit onderstreept een periode van verhoogde angst en marktvolatiliteit. Hoewel de recente acties van Duitsland de markt al hebben beïnvloed, roept het potentieel voor China om zijn enorme Bitcoin-voorraad vrij te geven verdere zorgen op. Marktdeelnemers zullen zich moeten schrap zetten voor mogelijke verdere correcties en volatiliteit in de nabije toekomst.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!