PlusToken-scam

Chinese politie heeft $4,2 miljard in beslag genomen van PlusToken-scam

De Chinese politie heeft voor meer dan $4,2 miljard aan cryptocurrencies in beslag genomen tijdens het harde optreden tegen de bekende PlusToken-scam, zo bleek uit een recente uitspraak van de lokale rechtbank.

Volgens een rapport van The Block heeft de Jiangsu Yancheng Intermediate People’s Court op 19 november een uitspraak gedaan tegen de daders van de cryptocurrency-zwendel, maar de details daarvan werden pas op donderdag openbaar gemaakt.

Eerder dit jaar meldden lokale media dat de Chinese politie 27 kernleden achter de crypto-zwendel had opgepakt. De rechtbank heeft tot dusver 15 mensen veroordeeld die bij de scam betrokken waren, met gevangenisstraffen van 2 tot 11 jaar en boetes tussen $100.000 en $1 miljoen.

Hoewel eerder verschillende blockchain-analysebedrijven de waarde van de in beslag genomen activa probeerden in te schatten, is dit de eerste keer dat een officieel cijfer naar buiten kwam. Er werd bekendgemaakt dat de politie 194.775 BTC, 833.083 ETH, 1,4 miljoen LTC, 27,6 miljoen EOS, 74.167 DASH, 487 miljoen XRP, 6 miljard DOGE, 79.581 BCH en 213.724 USDT in beslag genomen heeft van 7 veroordeelden. De huidige totale marktwaarde van deze activa bedraagt ​​$4,2 miljard.

Topje van de ijsberg

De in beslag genomen activa liggen echter ver onder de marktschatting van de verschillende blockchain-analysebedrijven. Zo werden er meer dan 2,6 miljoen investeerders het slachtoffer van de zwendel tussen 6 april 2018 en 27 juni 2019, zo verklaarde de rechtbank.

Bovendien onthulde de uitspraak van de rechtbank dat de scam hen ruim 314.000 BTC, 117.450 BCH, 96.023 DASH, 11 miljard DOGE, 1.84 miljoen LTC, 9 miljoen ETH, 51 miljoen EOS en 928 miljoen XRP opleverde.

Uit eerdere mediaberichten bleek dat het zwendel hen meer dan 50 miljard yuan (ongeveer $7,6 miljard) opbracht. Tegen de huidige marktprijzen komen wij echter op een bedrag van over de $11 miljard uit.

Hoewel de Chinese rechtbank uiteenzette dat de in beslag genomen activa zullen worden verwerkt en dat de winsten zullen worden verbeurd aan de nationale schatkist, werden er hier geen exacte details van vrijgegeven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN