Cryptodiefstal

Duitse autoriteiten leggen beslag op €25 miljoen aan cryptocurrencies van Movie2K-operators

De Duitse autoriteiten hebben, na een lange samenwerking met de FBI, €25 miljoen aan Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH) in beslag genomen van de illegale, en nu gesloten, streamingsite Movie2K.to. Dit volgens een artikel dat gisteren op Cointelegraph verscheen.

Het openbaar ministerie van Dresden maakte het nieuws dinsdag bekend en zei dat Movie2K illegaal werd geëxploiteerd, en tussen 2008 en 2013 meer dan 880.000 illegale kopieën van films en tv-programma’s had verspreid.

De twee operators zijn naar verluidt medio 2012 begonnen met het kopen van Bitcoins van het geld dat ze hebben ontvangen van abonnementen en advertentiekosten. Zoals de Duitse krant Der Spiegel heeft gemeld, was Movie2K.to – naast Kino.to en Neu.to – jarenlang één van ‘s werelds toonaangevende platforms voor de distributie van illegale illegale films. Movie2K was naar verluidt de 19e meest bezochte website in Duitsland in 2013, voordat deze werd gesloten.

De twee hoofdverdachten zijn beschuldigd van het exploiteren van een illegale streamingdienst, waardoor gebruikers illegale films konden bekijken zonder ze te downloaden. Een van de twee, die als programmeur van de site werkte, zit sinds november 2019 in hechtenis bij de politie, terwijl de tweede hoofverdachte nog steeds op de vlucht is.

De programmeur wordt naar verluidt ook verdacht van het witwassen van commercieel geld in verband met zijn activiteiten als vastgoedondernemer in Berlijn. Hij heeft de beschuldigingen nu volledig bekend en zou de wetshandhavingsautoriteiten ondersteunen bij hun verdere onderzoek naar de tweede hoofdverdachte.

De exploitant, die nu in hechtenis zit, kocht meer dan 22.000 Bitcoin (momenteel ongeveer $260 miljoen waard). Vervolgens kochten ze van 2013 tot 2016 vastgoed met hun verdiende geld. Die eigendommen zijn naar verluidt ook in beslag genomen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN