Chainlink laat tekenen van herstel zien terwijl whales verder accumuleren

Na een zware week, verergerd door de update van Mt. Gox en de verkoop van Bitcoin door de Duitse overheid, kreeg de crypto-markt even wat lucht. Chainlink (LINK) steeg bijvoorbeeld met meer dan 4% in de afgelopen 24 uur na een periode van sterke neerwaartse druk. Een aantal grote investeerders, ook wel ‘whales’ genoemd, hebben hun LINK-voorraad aanzienlijk vergroot, wat deze trend ondersteunt.

Volgens crypto-analist Ali Martinez hebben whales in de afgelopen week meer dan 6,2 miljoen LINK gekocht, wat bij de huidige prijs ongeveer $76,88 miljoen waard is. Deze aankoop suggereert vertrouwen onder grote houders, ondanks dat LINK bijna 10% van zijn waarde heeft verloren tijdens de algemene marktneergang van de afgelopen week.

Er zijn verschillende factoren die wijzen op een mogelijke opwaartse trend voor Chainlink. Een expert merkte op dat on-chain gegevens een mogelijk prijsherstel van 10% aangeven. Een belangrijke observatie is dat de hoeveelheid LINK op exchanges in de afgelopen twee weken met bijna 3% is afgenomen. Deze vermindering van het aanbod op handelsplatformen verlicht doorgaans de verkoopdruk, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor een prijsstijging.

Daarnaast staat de 30-daagse Market Value to Realized Value (MVRV) ratio op -9,34%. Dit wordt historisch gezien als een kritische zone voor prijsomkeringen. Een negatieve MVRV-ratio betekent vaak dat het activum ondergewaardeerd is, wat de kans op een herstel vergroot naarmate het marktsentiment verbetert.

Een andere belangrijke indicator is het gerealiseerde verlies door handelaren, dat tussen 24 juni en 8 juli meer dan $47 miljoen bedroeg. Dit duidt vaak op capitulatie, wat meestal voorafgaat aan een herstel.

Technische analyse laat ook positieve signalen zien voor Chainlink. Het niveau van $13,84 komt overeen met de 23,6% Fibonacci-retracement van de piek in maart tot het dieptepunt in juli. Als LINK dit niveau bereikt, kan het een sterk herstel zien. Daarnaast is LINK gezakt naar de Fair Value Gap (FGV) tussen $11,62 en $12,11, waar het liquiditeit verzamelde. Het volgende doel voor LINK ligt tussen $13,73 en $14,24.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!