Duitse overheid dumpt wederom grote lading Bitcoin

De Duitse overheid heeft opnieuw een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin (BTC) overgedragen aan grote cryptocurrency-exchanges. Deze actie, die plaatsvindt te midden van een bredere marktneergang, roept vragen op over de mogelijke impact op de prijs van Bitcoin.

Volgens blockchain-analysebedrijf Arkham heeft de Duitse overheid vandaag om 16:25 UTC+8 in totaal 1.300 BTC overgemaakt naar Bitstamp, Coinbase en Kraken. Deze overdracht, ter waarde van ongeveer $75,53 miljoen, is de grootste beweging naar gecentraliseerde exchanges (CEX) in recente tijden. De details van de overdracht laten zien dat 400 BTC naar Coinbase is gegaan, nog eens 400 BTC naar Kraken en 500 BTC naar Bitstamp.

Arkham meldde ook dat de overheid 1.700 BTC ($99M) heeft overgeplaatst naar een adres met het label “139Po.” Er wordt gespeculeerd dat deze fondsen mogelijk bedoeld zijn voor institutionele diensten of over-the-counter (OTC) handel.

Deze grootschalige verplaatsing van Bitcoin valt samen met een flinke daling in de prijs van de cryptocurrency. Bitcoin wordt momenteel verhandeld rond de $57.000, een daling van 4,8% in de afgelopen 24 uur. De neerwaartse trend zet zich verder door, met een daling van 5,3% in de afgelopen week en een afname van 16,3% in de afgelopen maand.

Hoewel het moeilijk is om de prijsbeweging uitsluitend toe te schrijven aan de acties van de Duitse overheid, beïnvloeden dergelijke grote overdrachten vaak het marktsentiment en de liquiditeit.

Ondanks deze substantiële overdracht bezit de Duitse overheid nog steeds een grote hoeveelheid Bitcoin. Arkham meldt dat er nog 40.359 BTC ($2,3 miljard) in gelabelde adressen on-chain blijft. Dit suggereert dat deze verkoop slechts een fractie van hun totale bezittingen vertegenwoordigt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!