Bitcoin daling veroorzaakt onrust onder altcoins en meme coins

De laatste week van juni begon met een sombere noot toen Bitcoin (BTC) met 5% daalde, waardoor de waarde onder de $62.000 zakte. Deze daling veroorzaakte een kettingreactie onder altcoins, met name binnen de zeer volatiele sector van meme coins.

Shiba Inu (SHIB), de op één na grootste meme coin op basis van marktkapitalisatie, zag vandaag een daling van 5,5%, waardoor het brak met zijn langdurige steunpunten door verhoogde verkoopdruk.

Uit on-chain gegevens van Lookonchain bleek dat een grote investeerder, bekend als een whale, recentelijk 1,08 biljoen SHIB-tokens (ter waarde van $18,4 miljoen) naar Binance had overgemaakt, wat resulteerde in een winst van ongeveer $8,3 miljoen.

Whale maakt goede winst van $29 miljoen na lang SHIB vastgehouden te hebben

Deze whale had eerder 1,08 biljoen SHIB-tokens van Binance opgenomen op 24 november, 4 december en 22 december 2023, tegen een kostprijs van ongeveer $10,07 miljoen. Tijdens het hoogtepunt van SHIB’s waarde bezat de walvis een niet-gerealiseerde winst van $29 miljoen.

De aanzienlijke verplaatsing van SHIB door deze whale benadrukt de aanhoudende volatiliteit en speculatieve aard van meme-cryptocurrencies. Nu SHIB zijn ondersteuningsniveaus doorbreekt, vertoont de bredere markt voor deze digitale activa tekenen van instabiliteit, verergerd door de recente daling van Bitcoin.

Deze periode van negatief momentum benadrukt het belang voor investeerders om voorzichtig en alert te blijven. De aanzienlijke winsten van de walvis laten zien dat er potentieel is voor grote opbrengsten, maar ook dat er aanzienlijke risico’s verbonden zijn aan dergelijke volatiele investeringen.

Terwijl de markt door deze onrustige tijden navigeert, zal de aandacht gericht zijn op Bitcoin en zijn vermogen om boven cruciale ondersteuningsniveaus te stabiliseren. Ondertussen zal de meme-coinsector, aangevoerd door SHIB, nieuwe steun moeten vinden om het vertrouwen van investeerders te herwinnen. De komende weken zullen cruciaal zijn voor het bepalen of de markt zich kan herstellen of dat verdere dalingen te verwachten zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!