Lookonchain: USDT op TRON overtreft Visa’s dagvolume van $42 miljard

De nieuwe gegevens onthullen dat het dagelijkse gemiddelde volume van de stablecoin Tether (USDT) over het Tron (TRX) blockchain het volume van de creditcardgigant Visa heeft overtroffen.

In een nieuwe post op het socialemediaplatform X merkt marktintelligentiebedrijf Lookonchain op dat eerder deze week het 24-uurs handelsvolume van Tether’s aan de dollar gekoppelde digitale activa over Tron $53 miljard bedroeg – een stijging van bijna 10% op de dag – terwijl dat van Visa op $42 miljard zat:

“Het 24-uurs handelsvolume van USDT op het Tron-netwerk is $53 miljard, wat hoger is dan het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van Visa. Visa’s handelsvolume in het eerste kwartaal van 2024 was $3,78 biljoen en het gemiddelde dagelijkse handelsvolume was $42 miljard.”

Bron: Lookonchain/X

Lookonchain’s grafiek toont ook aan dat gedurende dezelfde periode van 24 uur USDT meer dan 2 miljoen transfers zag, een stijging van 5,14% op de dag.

Eerder deze maand kondigde Tether de lancering aan van een nieuwe door goud ondersteunde stablecoin met overgekapitaliseerde reserves. Bekend als aUSDT, zal het digitale activum worden ondersteund door Tether Gold (XAUT), wat betekent dat het zal worden ondersteund door fysieke goudvoorraden in Zwitserland. Zoals Paolo Ardoino, de CEO van Tether, destijds verklaarde:

“Hoewel het stabilisatiemechanisme verschilt van traditionele opties zoals USDT, markeert deze innovatieve oplossing een spannende mijlpaal, en we kijken er naar uit om te zien hoe het zal interageren met de rest van de markt.

Bovendien zijn we van plan deze innovatieve technologie beschikbaar te maken op ons aanstaande platform voor de tokenisatie van digitale activa.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!