Tether introduceert nieuw door goud ondersteunde asset Alloy

Tether (USDT) kondigde vandaag zijn nieuwe digitale activa aan, ondersteund door Tether Gold, genaamd “Alloy.” Het product is gecreëerd door Moon Gold NA en Moon Gold El Salvador, beide onderdeel van de Tether Group, en combineert de stabiliteit van goud met de voordelen van een digitale valuta.

Het eerste token, aUSDT, is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en overgedekt door Tether Gold, wat waardestabiliteit garandeert. Gebruikers kunnen aUSDT minten op de Ethereum-mainnet met Tether Gold als onderpand. Het Alloy-platform maakt ook de creatie van verschillende gekoppelde activa mogelijk, wat de mogelijkheden voor vermogensbeheer uitbreidt.

“We zijn verheugd de lancering van Alloy door Tether aan te kondigen, waarmee we een klasse van digitale activa introduceren die zijn ondersteund door goud en gekoppeld aan een referentiefiatvaluta,” zei Paolo Ardoino, CEO van bedrijf. Hieraan werd toegevoegd:

“Hoewel het stabilisatiemechanisme anders is vergeleken met traditionele opties zoals USD₮, markeert deze innovatieve oplossing een spannende mijlpaal, en we kijken uit naar hoe het zal samenwerken met de rest van de markt. Bovendien zijn we van plan om deze innovatieve technologie beschikbaar te maken in ons aankomende platform voor tokenisatie van digitale activa.”

Tether Gold (XAUT) is een stablecoin die één troy ounce (31,1 gram) goud digitaal vertegenwoordigt op de Ethereum-blockchain. Bovendien benadrukt de aankondiging dat Alloy is bedoeld om goudtransacties voor instellingen te vereenvoudigen en om het te integreren in de wallets van investeerders.

Opmerkelijk is dat Tether grote stappen zet in 2024. Onlangs onthulde Paolo Ardoino dat het van plan is om $1 miljard te investeren in startups tot 2025. Daarnaast breidt het bedrijf zijn focus uit buiten crypto-producten, met inspanningen gericht op educatieve inhoud, kunstmatige intelligentie, data en Bitcoin-mining. Dit nieuws volgt op de ecordwinst in het eerste kwartaal, zoals gerapporteerd door Crypto Briefing.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!