Michael Saylor noemt Bitcoin “economische onsterfelijkheid”

MicroStrategy’s CEO, Michael Saylor, bood onlangs interessante perspectieven op het potentieel van Bitcoin (BTC), waarbij hij het beschreef als een pad naar “economische onsterfelijkheid”.

Bitcoin om uitdagingen van bedrijfsmortaliteit te elimineren

Sprekend in een podcast met Bitcoin-enthousiasteling Robin Seyr, deelde Saylor zijn gedachten over hoe ’s werelds grootste digitale activa de wereldeconomie zou kunnen transformeren.

Michael Saylor merkte op dat de gemiddelde levensduur van een bedrijf ongeveer 10 jaar is, aangezien de meeste bedrijven de dood van hun oprichter niet overleven. Om bedrijfsmortaliteit te overwinnen, gelooft hij dat de samenleving moet evolueren.

“Als je een bedrijf creëert dat langer dan 10 jaar bestaat, is dat significant. Hoeveel bedrijven hebben meer dan 100 jaar bestaan? We hebben het over het eeuwig laten leven van bedrijven,” verklaarde Saylor.

Volgens Saylor’s uitleg heeft Bitcoin de kracht om de wereld diepgaand te veranderen. Hij trok parallellen met wetenschappelijke vooruitgang, en merkte op dat de infusie van wetenschap een enorme impact heeft in transformatie. Hij zei dat net zoals wetenschap in staat was om de cijfers van kinder- en moedersterfte drastisch te verminderen, wetenschap botsen met economie een grote zaak is.

“Ik kan een AI creëren die in cyberspace leeft. Ik kan Bitcoin door de ruimte verplaatsen. Kapitaal is nog nooit programmeerbaar geweest, maar met wetenschap stelt Bitcoin ons in staat om kapitaal door tijd en ruimte te kanaliseren. Dit betekent dat we uiteindelijk wereldwijde betalingen voor 8 miljard mensen aan de snelheid van het licht kunnen mogelijk maken, direct vanaf een mobiele telefoon, zonder tussenpersonen,” zei hij.

De wereldwijde impact van BTC

Saylor benadrukte dat Bitcoin puur digitaal kapitaal vertegenwoordigt. Het is een revolutionaire technologie die in staat is om individuen, gezinnen, bedrijven, instellingen en zelfs landen te kapitaliseren.

“Perfect geld is economische onsterfelijkheid; onvolmaakt geld is dat niet,” verklaarde hij.

De voorzitter van MicroStrategy benadrukte ook de impact van Bitcoin-adoptie in China, waarbij hij zei,

“Wanneer de Bank of Shanghai een Bitcoin ETF uitrolt, dat bewaardiensten biedt, zal het toegang geven aan 1,5 miljard mensen in China.” Hoewel het onzeker blijft dat China deze pivot zal maken, heeft Hongkong al een spot Bitcoin ETF gelanceerd.

Volgens Saylor zal de groeiende adoptie van Bitcoin in China de prijs van BTC aanwakkeren.

“Mensen zullen rijk worden, en het zal moeilijk zijn om een soevereine natie te ondermijnen met ideologieën die mensen arm houden,” zei hij.

Sommige analisten beschouwen Saylor’s recente visie op Bitcoin als meer dan alleen financiële winsten, gezien zijn agressieve accumulatiestrategie van de munt. Ze zeggen dat Saylor Bitcoin afbeeldt als een fundamenteel element voor een nieuw tijdperk van economische stabiliteit en groei.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!