GERUCHT: Overweegt China om verbod op crypto terug te draaien?

Te midden van het positieve nieuws omtrent verschillende goedkeuringen van Amerikaanse crypto ETF’s, zoals die van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), doen er geruchten de ronde dat China wellicht ook overweegt om de activaklasse toe te staan. Wat is hier echter van waar? We gaan het hieronder bespreken.

China’s knipperlichtrelatie met cryptocurrencies

De houding vanuit China tegenover cryptocurrencies is door de jaren heen onzeker geweest. Zo was haar houding vóór 2017 vrij positief te noemen. Het besloot echter in 2021 hard op te treden tegen Bitcoin-miners en zelfs bankrekeningen besloot te bevriezen. Het land besloot echter in oktober 2021 de volledige activaklasse te verbieden.

Hoewel dit nieuws uiteraard niet positief was voor de gehele markt, aangezien een enorm stuk van het handelsvolume opeens uit de markt verdween, gaven verschillende experts er toch een positieve draai aan. Zo gaf de bekende pro-Bitcoin burgermeester van Miami, Francis Suarez, aan dat het een grote fout was van het land. Hij beschreef het als volgt:

“China die Bitcoin verbiedt is een enorme fout met gevolgen die generaties lang voelbaar zullen zijn. Hun verlies is onze winst en Amerika kan en zal de toekomst leiden door een schone stroomvoorziening te bieden aan Bitcoin-miners en iedereen die aan, met of voor Bitcoin bouwt.”

Nu lijkt China echter terug te komen op dit besluit, alhoewel dit nog niet officieel bekend gemaakt is.

China draait verbod terug?

Het gerucht dat China wellicht terug komt op zijn beslissing uit 2021 komt voort uit het feit dat cryptocurrency-beurs Bybit naar verluidt de registratie en identificatieverificatie geopend heeft voor Chinese staatsburgers buiten het land.

Volgens rapporten van Bybit-gebruikers op 6 juni zal de beurs overzeese Chinese staatsburgers de mogelijkheid bieden om crypto op het platform te registreren en te verhandelen. Gebruikers kunnen zich registreren met een Chinese nationale ID, maar het verhandelen van crypto als een in China gevestigde staatsburger is schijnbaar nog steeds niet toegestaan.

Al met al, is het goed nieuws dat de beurs zijn deuren weer openstelt voor Chinese staatsburgers die overzees wonen, echter betekent dit nog niet dat het land zich weer gaat openstellen voor de ontluikende activaklasse. Het is echter een stap die een grotere beweging in gang kan zetten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!