Transactiekosten van Bitcoin dalen met 64%, wat is er aan de hand?

Naarmate de prijs van Bitcoin (BTC) blijft dalen en rond de $64.000 blijft hangen, aanzienlijk onder het hoogste punt ooit (ATH) van maart dit jaar en net boven een kritieke vraagzone, is de on-chain activiteit afgenomen en zijn de totale transactiekosten voor Bitcoin met meer dan 60% gedaald.

De totale transactiekosten op het Bitcoin-netwerk zijn met maar liefst 64% gedaald tot $19,2 miljoen, volgens gegevens van blockchain- en cryptocurrency-analyseplatform IntoTheBlock, gedeeld in een X-bericht op 21 juni.

Transactiekosten van Bitcoin weerspiegelen de activiteit op het netwerk en hun daling duidt op een afname daarvan. Omgekeerd kunnen deze kosten pieken tijdens netwerkcongestie, zoals tijdens de crypto-boom van 2017 toen de gemiddelde kosten bijna $60 per transactie bereikten.

De huidige vertraging in activiteit suggereert dat de markt een periode van verveling heeft bereikt, met weinig interesse van handelaren en investeerders in het verhandelen van de leidende gedecentraliseerde financiële (DeFi) activa.

Bovendien kan door dalende transactiekosten en verminderde beloningen voor crypto-mining na de laatste Bitcoin-halvering eerder dit jaar, de hoeveelheid BTC die door miners op exchanges wordt verkocht blijven toenemen.

Volgens CryptoQuant heeft de hoeveelheid Bitcoin die door miners op exchanges wordt verkocht een twee maanden hoogtepunt bereikt, als gevolg van factoren zoals verminderde mining-beloningen en lagere transactiekosten, wat een sterke verkoopdruk op de prijs van het eerste crypto-actief uitoefent.

Bitcoin wordt verhandeld voor $63.750, wat een daling van 3,53% in de afgelopen 24 uur en 4,84% in de afgelopen zeven dagen betekent, wat optelt tot een verlies van 8,85% op de maandelijkse grafiek, terwijl het dit jaar tot nu toe een winst van 53,56% heeft behouden.

De lage transactiekosten van Bitcoin weerspiegelen de huidige stemming in de crypto-markt, die sterk bearish is. Echter, trends in deze industrie kunnen soms onverwacht veranderen, dus eigen onderzoek is essentieel bij het investeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!