Grote doorbraak op komst voor DeFi op het Ethereum-netwerk

De gedecentraliseerde financiële (DeFi) sector binnen het Ethereum (ETH)-netwerk staat op het punt een grote doorbraak te maken. Deze voorspelling is gebaseerd op recente observaties binnen het ecosysteem en de bredere cryptocurrency-ruimte. Bekende analist en medeoprichter van Syncracy Capital, Ryan Watkins, stelt dat de huidige opzet voor Ethereum DeFi de sterkste is sinds 2020.

Het optimisme is gebaseerd op verschillende factoren, zoals het volume van de inkomsten, technologische upgrades en de aanstaande Ethereum spot exchange-traded-funds (ETF’s) die wachten op goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Volgens Watkins’ analyse zien DeFi-leiders recordhoge inkomsten, terwijl hun waarderingen historisch laag zijn. Deze combinatie van hoge inkomsten en lage waardering biedt een aantrekkelijke kans voor investeerders. Enkele van de toonaangevende DeFi-toepassingen op het Ethereum-netwerk, zoals Lido, MakerDAO, Uniswap en Aave, hebben progressieve stijgingen in inkomsten geregistreerd, waarbij ze hun pieken uit 2022 hebben overtroffen.

De jaarlijkse omzet van Aave voor 2022 bedroeg iets meer dan $500 miljoen. In mei 2024 bereikte dit echter een recordhoogte van $750 miljoen. Bovendien wordt verwacht dat deze inkomsten nog verder zullen groeien naarmate DeFi-leiders belangrijke upgrades doorvoeren, zoals Maker’s Endgame en Uniswap V4.

Daarnaast wordt verwacht dat de introductie van de Ethereum ETF nieuwe interesse in de Ethereum-economie zal opwekken. Ondanks de uitdagende regelgeving sinds de “DeFi-zomer,” ziet de sector geleidelijk verbeteringen. Hoewel er op korte termijn geen grote beleidswijzigingen worden verwacht, wordt het algemene verhaal gunstiger.

Watkins benadrukt dat zolang de langetermijn bullish trend aanhoudt, DeFi zou moeten profiteren van positief momentum, gezien de sterk cyclische aard ervan. Marktdeskundigen zijn optimistisch dat steeds meer gebruikers zullen worden aangetrokken door de DeFi-aanbiedingen, wat de groei verder zal stimuleren.

Hoewel Uniswap nog geen inkomsten heeft gegenereerd, blijft Watkins ervan overtuigd dat het potentieel om de vergoedingenschakelaar te activeren op handen is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!