Ripple kondigt samenwerkingen aan met 10 landen voor CBDC’s

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple Labs, heeft belangrijke samenwerkingen aangekondigd met 10 verschillende overheden om hun Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) te ontwikkelen. Hoewel de details grotendeels vertrouwelijk blijven, streven deze partnerschappen ernaar de blockchain-technologie van Ripple te integreren om de efficiëntie en veiligheid van financiële systemen wereldwijd te verbeteren.

Ripple werkt samen met overheden op het gebied van CBDC’s

De betrokkenheid van Ripple bij verschillende overheden markeert een cruciale vooruitgang bij het adopteren van blockchain-technologie voor nationale digitale valuta. Volgens Garlinghouse zullen deze CBDC’s van de overheid op dezelfde manier functioneren als stablecoins, ontworpen om een ​​stabiele waarde te behouden ten opzichte van traditionele valuta.

Hoewel niet alle samenwerkingsverbanden openbaar zijn, duidt het initiatief op een aanzienlijke verschuiving richting digitalisering in de financiële sector, gedreven door de behoefte aan veiligere en efficiëntere transactiemechanismen. Er wordt verwacht dat Ripple de activiteiten zal stroomlijnen en de financiële transparantie en grensoverschrijdende transactie-efficiëntie van deze landen zal versterken.

Ripple blijft druk bezig achter de schermen

Bovendien maakt Ripple zich op om zijn stablecoin, Real USD (RLUSD), te introduceren, onthuld tijdens de recente XRP Ledger Community Summit in Amsterdam. Deze nieuwe stablecoin heeft tot doel transacties binnen de XRP Ledger te stabiliseren door rechtstreeks te koppelen aan de Amerikaanse dollar. RLUSD zal beschikbaar zijn op de XRP Ledger en Ethereum, waardoor een breder gebruik op verschillende blockchain-platforms mogelijk wordt.

Verwacht wordt dat deze lancering de marktpositie van Ripple zal versterken door een breder publiek aan te trekken, variërend van blockchain-enthousiastelingen tot professionals in de financiële sector die op zoek zijn naar betrouwbare digitale transactieopties. De stap sluit ook aan bij het bredere doel van Ripple om te innoveren binnen zijn netwerk en zijn invloed en bruikbaarheid uit te breiden over het bredere blockchain-ecosysteem.

Rechtszaak duurt ook voort

Ondanks deze positieve vooruitgang wordt Ripple geconfronteerd met voortdurende uitdagingen, vooral op het gebied van regelgeving. Het bedrijf is momenteel verwikkeld in een juridisch geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Eerder vandaag kwam er nieuws naar buiten dat de toezichthouder $102 miljoen eist van het bedrijf.

Garlinghouse blijft echter optimistisch over de toekomst, waarbij hij de recente SEC-goedkeuringen van Bitcoin- en Ethereum ETF’s aanhaalt als indicatoren voor een veranderend regelgevingsklimaat. Hij gelooft dat deze ontwikkelingen de weg kunnen vrijmaken voor een XRP ETF in de nabije toekomst, mogelijk voor eind 2024.

Deze verwachting weerspiegelt het vertrouwen van Ripple in het verbreden van het scala aan beleggingsmogelijkheden voorbij de dominante cryptocurrencies en het verkrijgen van een stevigere voet aan de grond in de competitieve financiële technologiesector.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!