Ripple zal vóór eind 2024 zijn eigen stablecoin lanceren

Ripple Labs – het blockchainbedrijf achter de op zes na grootste cryptocurrency, XRP – zal zich naar verluidt binnenkort ook op de stablecoin-markt gaan concentreren.

In een recent interview met CNBC heeft Long duidelijk aangegeven dat de uitgever van XRP momenteel aan alle noodzakelijke aspecten werkt om tegen het einde van 2024 zijn eigen stablecoin op de markt te brengen, daarbij verwijzend naar naleving van de regelgeving en institutionele partnerschappen. Ze zei het volgende:

“We werken aan alles wat je moet doen om een ​​product als dit op de markt te brengen.”

Dit uitstapje naar de stablecoin-sector zal Ripple in staat stellen zijn aanbod aanzienlijk te diversifiëren te midden van de toenemende concurrentie. Long gaf daarbij aan dat er nu een echte vraag bestaat naar dit soort crypto-activa, waardoor de toegang tot Amerikaanse dollars wordt vereenvoudigd en tegelijkertijd directe grensoverschrijdende betalingen via blockchain-technologie mogelijk worden gemaakt.

Volgens sommige prognoses zou deze markt binnen vijf jaar een gecombineerde marktkapitalisatie van ruim $3 biljoen kunnen bereiken, gedreven door de groeiende belangstelling van institutionele beleggers.

XRP zal niet verlaten worden

Hoewel ze optimistisch is over de vooruitzichten van haar toekomstige stablecoin, stelt Monica Long zich gerust over de toekomst van XRP, de native crypto van Ripple. Zoals de president opmerkte:

“Zelfs na de lancering van onze stablecoin zal XRP onmisbaar blijven als liquide relaismiddel.”

Bovendien plaatsten wij gisteren een artikel waarin de CTO van Ripple, David Schwartz, de geruchten omtrent het verlaten van XRP ontkrachtte. Tevens besloot Ripple CEO, Brad Garlinghouse, eerder al dieper in te gaan op deze geruchten, waarbij hij publiekelijk verklaarde dat het bedrijf niet van plan is XRP te verlaten.

Ripple lijkt dus vastbesloten een essentiële speler te blijven op de complementaire gebieden van grensoverschrijdende betalingen en gedecentraliseerde finance. De aanstaande komst van een stablecoin zal het aanbod voor internationale transacties verder uitbreiden en aanvullend zijn op het volledige ecosysteem van het bedrijf.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!