Polygon (MATIC) reserveert 35 miljoen MATIC voor innovatieve cryptoprojecten

Polygon heeft een nieuw initiatief aangekondigd om zijn ecosysteem te versterken. De nieuwste stap, aangekondigd onder de naam Community Grant Program Season 1, zal 35 miljoen MATIC verdelen met als doel nieuwe projecten te ondersteunen.

De aanvraagperiode loopt van 11 juni tot 31 augustus, en elk project kan een subsidie ontvangen tussen de 5.000 en 50.000 MATIC. Bovendien zal de Community Treasury Board alle subsidieaanvragen nauwkeurig beoordelen. De uitbetaling van de subsidie ​​start op de eerste dag van elke maand.

De evaluatieperiode zal naar verwachting ongeveer vier weken duren. Hierdoor krijgen alleen de meest veelbelovende projecten financiering.

Polygon lanceert innovatieve technische upgrade

De introductie van het Community Grant Program maakt deel uit van Polygon’s bredere visie op Polygon 2.0. Dit programma is bedoeld om onbeperkte schaalbaarheid en naadloze informatie-uitwisseling mogelijk te maken via de Value Layer. Het native token van Polygon 2.0, POL, werd op 25 oktober 2023 gelanceerd op het Ethereum-netwerk. MATIC-houders hebben de mogelijkheid om hun tokens op een 1:1-basis in te wisselen voor POL.

Samenvattend is het Community Grant Program van Polygon een belangrijke stap om de groei van het netwerk te bevorderen door innovatieve projecten te ondersteunen. Ontwikkelaars krijgen de kans om bij te dragen aan het ecosysteem en de waarde van het token in de loop van de tijd te vergroten. Dit initiatief onderstreept de toewijding van Polygon aan het bevorderen van een levendige en robuuste blockchain-gemeenschap.

De oprichting van het project

Matic werd in 2017 opgericht door twee ervaren blockchain programmeurs en één business consultant. De twee programmeurs hadden voorheen een grote bijdrage geleverd aan verschillende toepassingen en protocols op het Ethereum-netwerk.  

Op 9 februari 2021 kondigde het team rond Matic de naamsverandering naar Polygon aan. Aan de producten en oplossing waar het team aan werkte, zou verder niets veranderen. Polygon beoogt een tweedelaagsoplossing (second layer) te worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!