Whales kopen weer crypto zoals in 2020, aldus CryptoQuant-rapport

Volgens een wekelijks rapport van CryptoQuant accumuleren grote investeerders, bekend als whales, Bitcoin (BTC) in een tempo dat vergelijkbaar is met dat van vóór de bull run van 2020. De gegevens van het bedrijf onthullen dagelijkse injecties van $1 miljard in Bitcoin en een aanzienlijke toename van de holdings door deze whales. Dit weerspiegelt soortgelijke activiteiten die halverwege 2020 werden waargenomen.

CryptoQuant / X

CryptoQuant benadrukte ook een toename van Bitcoin-aankopen door spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Deze ETF’s volgen de prijs van Bitcoin maar worden verhandeld op traditionele aandelenbeurzen. De grafiek gedeeld door CryptoQuant toont aan dat de totale spot ETF Bitcoin holdings in de VS recordhoogtes hebben bereikt, wat wijst op groeiende institutionele investeringen.

Ethereum (ETH) vertoont ook positieve signalen. CryptoQuant meldt een stijging in de vraag naar Ethereum sinds 20 mei, waarschijnlijk gedreven door de recente goedkeuring van spot Ethereum ETF’s in de VS. Dagelijkse aankopen door langetermijnhouders, of “permanente houders”, zijn gestegen tot 40.000 ETH.

Bijdragen aan het positieve sentiment, onthult CryptoQuant dat grote investeerders momenteel een recordaantal van 16 miljoen ETH in bezit hebben. Dit suggereert dat whales waarde zien in Ethereum en actief cryptocurrency aan het accumuleren zijn.

Hoewel de vooruitzichten voor Bitcoin en Ethereum veelbelovend lijken, waarschuwt CryptoQuant dat de groei van de marktkapitalisatie van Tether’s USDT stablecoin aanzienlijk is vertraagd. Stablecoins zijn cryptocurrencies gekoppeld aan fiat-valuta’s zoals de Amerikaanse dollar en worden gebruikt om de handel te vergemakkelijken. CryptoQuant suggereert dat een gebrek aan stablecoin-liquiditeit een blijvende prijsrally voor Bitcoin zou kunnen belemmeren.

Over het geheel genomen schetst de analyse van CryptoQuant een positief beeld voor Bitcoin en Ethereum. Echter, investeerders moeten zich bewust blijven van mogelijke uitdagingen zoals de vertraging van de Tether-groei en hun eigen due diligence uitvoeren voordat ze investeringsbeslissingen nemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!