Bitcoin-miners zien inkomstendaling van 46,15% in mei

Na twee opeenvolgende maanden van recordbrekende omzetten, hebben Bitcoin (BTC) miners in mei een aanzienlijke daling in inkomsten ervaren, een niveau dat sinds oktober 2023 niet meer was gezien. In april genereerden de miners $1,79 miljard, terwijl de cijfers van mei een aanzienlijk lagere omzet van ongeveer $964,24 miljoen laten zien.

Scherpe daling van inkomsten in mei

Bitcoin-miners genereerden in mei 46,15% minder inkomsten vergeleken met april, volgens gegevens van theblock.co. Miners verdienden in mei $964,24 miljoen aan bloksubsidies en fees. On-chain fees waren $64,85 miljoen in mei, aanzienlijk lager dan de $281,47 miljoen die in april werd opgehaald.

Dit markeerde de laagste inkomsten sinds oktober 2023, toen de miners $864 miljoen verzamelden. Vorige maand werden 4.281 blokken ontdekt, waarbij Foundry USA voorop liep door 1.243 blokken te vinden, goed voor meer dan 29% van het totaal.

Antpool was het op een na grootste pool, met het ontdekken van 1.117 blokken, of 26,09% van het totaal. De hashprijs van Bitcoin verbeterde aanzienlijk, stijgend van $44,38 per petahash per seconde (PH/s) op 1 mei naar de huidige $57,18 per petahash.

De inkomstendaling voor Bitcoin miners in mei onderstreept de volatiliteit binnen de cryptomarkt gedurende die periode. Ondanks de verbetering in hashprijs, benadrukt de aanzienlijke daling van de inkomsten de uitdagingen waar miners voor staan.

Toekomstige winstgevendheid zal afhangen van verschillende factoren, waaronder marktomstandigheden en technologische vooruitgang, wat de noodzaak voor aanpassingsvermogen en strategische planning in het dynamische digitale landschap benadrukt. Nadat de hashrate vorige week snel steeg naar een all-time high van 656 exahash per seconde (EH/s), is deze sindsdien gedaald tot onder de 600 EH/s.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!