Bitcoin-miner rapporteeert ‘recordbrekend’ kwartaal

In het eerste kwartaal van 2024 rapporteerde Cleanspark, een Amerikaans Bitcoin-miningbedrijf dat genoteerd staat op de beurs, inkomsten van meer dan $111,8 miljoen. Het netto-inkomen van het bedrijf voor dezelfde periode was $126,7 miljoen. Gary A. Vecchiarelli, de CFO van Cleanspark, schrijft de “recordbrekende” prestaties van het bedrijf deels toe aan de stijging van de Bitcoinprijzen.

Impact van de Bitcoin-rally op de financiële prestaties van Cleanspark

In de eerste drie maanden van 2024 zag Cleanspark (Nasdaq: CLSK), een Amerikaans Bitcoin-miningbedrijf dat op de beurs is genoteerd, zijn inkomsten stijgen tot $111,8 miljoen. Dit cijfer vertegenwoordigt een stijging van $69,3 miljoen, of 163%, ten opzichte van de $42,5 miljoen die in dezelfde periode vorig jaar werd opgetekend. De groei van de inkomsten, die samenviel met de recente Bitcoin (BTC) rally, resulteerde in een netto-inkomen van $126,7 miljoen voor de periode.

Volgens de persverklaring van het bedrijf is de kwartaalwinst, die neerkomt op een basisinkomen van $0,59 per aandeel, aanzienlijk hoger dan het verlies van $18,5 miljoen dat in dezelfde periode vorig jaar werd geleden.

In hetzelfde kwartaal bereikte de aangepaste winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van Cleanspark $181,8 miljoen. In de overeenkomstige periode in 2023 was de EBITDA van het bedrijf $12,7 miljoen.

CEO Zach Bradford schreef de indrukwekkende prestaties toe aan de beslissing om de operationele capaciteit van Cleanspark met meer dan 60% te verhogen. Deze beslissing leidde tot een stijging van de totale capaciteit van het bedrijf tot meer dan 17 exahash per seconde (EH/s).

“Deze inspanningen hebben geleid tot een aanzienlijke stijging van onze inkomsten, waardoor de effectiviteit van onze strategische initiatieven en gerichte groei wordt onderstreept. Terwijl we vooruitgaan, blijft onze focus gericht op innovatie, gemeten groei en het versterken van onze unieke positie in de markt om aanhoudende waarde te leveren aan onze aandeelhouders,” zei Bradford.

Gary A. Vecchiarelli, CFO van het Bitcoin-miningbedrijf, zei dat de prestaties van Cleanspark in Q2 “recordbrekend en historisch” waren. Hij schreef het succes van het bedrijf tijdens deze periode deels toe aan de stijging van de BTC-prijzen.

Naast zijn positieve financiële prestaties, eindigde Cleanspark het kwartaal met “vrijwel geen schuld”, waardoor het Bitcoin-miningbedrijf sterk gepositioneerd is voor de halvering, zei de CFO.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!