Miljardair Palihapitiya: Bitcoin logisch in dubbelvaluta systeem

Miljardair durfkapitalist Chamath Palihapitiya zegt dat het een slimme zet zou zijn voor sommige landen om Bitcoin (BTC) naast hun lokale valuta te gebruiken.

In een nieuwe aflevering van de All-In Podcast vertelt Palihapitiya dat hij onlangs heeft gesproken met Wences Casares – een ondernemer uit Silicon Valley die hem in 2010 Bitcoin introduceerde toen BTC handelde rond $80.

Palihapitiya zegt dat Casares een “krachtig concept” heeft uitgelegd dat een pad uitstippelt voor de massale adoptie van BTC:

“Toen ik met Wences hierover sprak, hoe hij het uitlegde, wat voor mij veel zin heeft, is dat er veel landen zijn die Bitcoin nooit geloofwaardig zullen bekijken, zelfs als ze het ondersteunen. De VS is misschien een van die landen, maar er is een toenemend aantal landen dat een dubbele valuta zal worden en ze zullen kijken naar hun lokale valuta en dan naar Bitcoin. Ze zullen zeggen dat beide dingen nodig zijn.

Een voor wanneer je dagelijks transacties doet voor willekeurige goederen en diensten en twee wanneer je een permanent actief moet kopen dat restwaarde moet hebben, gebruik je iets zoals BTC. En ik denk dat dat een heel krachtig concept is.”

De miljardair zegt ook dat Casares hem vroeg om naar de prestaties van Bitcoin te kijken na elke halvering, een gebeurtenis die de beloningen voor miners halveert. Palihapitiya deelt een grafiek die suggereert dat BTC tegen oktober 2025 dichtbij $500.000 kan schieten als Bitcoin zijn prestaties in de laatste marktcyclus herhaalt:

“En als je kijkt naar wat deze prijsgrafiek zou kunnen aangeven, is dat als dit ding begint te stijgen naar deze waarderingsniveaus, het volledig goud zal vervangen en zal beginnen iets te worden dat transactionele bruikbaarheid heeft voor harde activa. Als je dat koppelt aan de zorg die sommige mensen hebben over devaluatie van de dollar, begin je enkele echt interessante mogelijkheden te zien.”

Bron: All-In Podcast/YouTube

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!