JPMorgan en Deutsche Bank reageren op Bitcoin halvering

JPMorgan Chase en Deutsche Bank hebben hun visie gegeven op de impact die de halvering van Bitcoin kan hebben op zowel de prijs als het ecosysteem van BTC.

Op 19 april rondde het Bitcoin-netwerk zijn vierde halvering af. Hoewel er consensus is dat de impact van de halvering al in de prijs is verwerkt, zijn de meningen van de twee banken verdeeld over de toekomstige prijsontwikkeling van Bitcoin na de halvering.

In een nota die op donderdag werd uitgebracht, beschreven Deutsche Bank analisten Marion Laboure en Cassidy Ainsworth-Grace dat de markt de Bitcoin halvering al deels heeft verwerkt in de prijs. Ze merkten op dat dit evenement al lang verwacht werd vanwege de voorspelbaarheid van het Bitcoin-algoritme. De analisten van Deutsche Bank benadrukten verder dat ze geen aanzienlijke prijsstijgingen verwachten na de halvering. De analisten vertellen ook het volgende:

“Vooruitkijkend verwachten we dat de prijzen hoog zullen blijven vanwege de verwachtingen van toekomstige goedkeuringen van spot Ether (ETH) ETF’s; toekomstige renteverlagingen door centrale banken; en regelgevende wijzigingen.”

Uit een recent onderzoek van Deutsche Bank blijkt dat meer dan de helft van de deelnemers denkt dat cryptocurrencies een belangrijke rol zullen gaan spelen als activaklasse en als betaalmiddel. Daarnaast gelooft 10% van de respondenten dat de prijs van BTC tegen het einde van dit jaar de $75.000 zal overtreffen.

Nikolaos Panigirtzoglou, analist bij JPMorgan, heeft zijn mening dat de Bitcoin-halvering “grotendeels” is ingecalculeerd in de prijs, versterkt. Donderdag uitte hij de verwachting dat de prijs van Bitcoin op de korte termijn zal dalen na de halvering. Hij schrijft dit toe aan overgekochte condities en prijzen die, aangepast voor volatiliteit, nog steeds hoger zijn dan de waardevergelijking van de cryptocurrency met goud. Verder benadrukte hij het lage niveau van venture capital investeringen in crypto-projecten. De JPMorgan analist lichtte toe:

“Wij verwachten geen stijging van de bitcoinprijs na de halvering omdat dit al in de prijs verwerkt is. Sterker nog, we voorzien een daling van de bitcoinprijs na de halvering om verschillende redenen.”

Afgelopen week uitte JPMorgan zijn bezorgdheid over mogelijke dalende risico’s in de cryptomarkten en benadrukte dat Bitcoin nog steeds wordt overgekocht, ondanks de recente fluctuaties in de prijs. De analist twijfelde ook aan de mogelijkheid van crypto om een vergelijkbare status als goud te verkrijgen in de portefeuilles van beleggers. De internationale investeringsbank voorspelt een mogelijke prijsdaling van BTC naar $42.000 na de halvering.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!