Handelaar verdient $160.000 in 5 uur, na Donald Trump’s veroordeling

Kort nadat voormalig Amerikaans president Donald J. Trump schuldig werd bevonden aan 34 aanklachten wegens het vervalsen van bedrijfsdocumenten in verband met betalingen aan zijn voormalige advocaat Michael Cohen voor zwijggeldbetalingen, werden diverse door Trump geïnspireerde meme-cryptocurrencies gelanceerd. Een handelaar verdiende in slechts vijf uur meer dan $160.000.

Volgens de New York Times werd Trump veroordeeld voor het vervalsen van documenten om een seksschandaal met voormalig pornoactrice Stormy Daniels te verdoezelen. De rechter liet Trump vrij op zijn eigen verantwoordelijkheid en bepaalde dat de uitspraak op 11 juli zal plaatsvinden.

Trump noemde de veroordeling een “schande” en verklaarde dat “het echte vonnis op 5 november door het volk zal worden geveld,” verwijzend naar de verkiezingsdag. Zijn advocaten betoogden dat de zaak politiek gemotiveerd was en kondigden aan in beroep te gaan.

De meme-cryptocurrency gemeenschap reageerde snel met de lancering van diverse tokens gebaseerd op de veroordeling. Een handelaar verdiende ongeveer 972 Solana (SOL), ter waarde van ongeveer $167.000, binnen vijf uur door deze tokens te verhandelen.

Deze handelaar kocht Trump-thema-tokens genaamd FREE TRUMP (FREE) en NEVER SURRENDER (TRUMP), waarbij hij 85 SOL besteedde aan $FREE en die tokens later verkocht voor 814 SOL, wat een winst van $125.000 opleverde.

Daarnaast kocht hij $12.300 aan $TRUMP-tokens, die hij vervolgens voor $54.000 verkocht, wat resulteerde in een winst van $42.000.

Het Solana-ecosysteem heeft te maken met een memecoin-manie te midden van het herstel van de cryptomarkt, waarbij de afgelopen maanden verschillende fortuinen zijn gemaakt en verloren gegaan.

Volgens CryptoGlobe verkocht een cryptohandelaar onlangs zijn $GME memecoin-tokenbezittingen na een heropleving van de meme-aandelenmanie rondom GameStop eerder deze maand, met een verlies van meer dan $122.000 na capitulatie.

Opmerkelijk is dat cryptobeleggingsproducten die blootstelling bieden aan Solana’s native token SOL aanzienlijke instromen hebben gezien. In de afgelopen week werd er $8 miljoen toegevoegd, waardoor het totale aantal instromen sinds het begin van het jaar op $29 miljoen komt, omdat investeerders blijven inzetten op het slimme contractplatform.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!