Succes van crypto ETF’s is afhankelijk van broker-dealers, aldus Cathie Wood

ARK Invest CEO Cathie Wood gelooft dat broker-dealers alleen interesse zullen hebben in exchange-traded funds (ETF’s) voor top digitale activa.

In een nieuw interview met Peter McCormack op de Consensus 2024 cryptoconferentie, zegt Wood dat grote broker-dealers waarschijnlijk alleen een spot Bitcoin (BTC) ETF en een Ethereum (ETH) ETF zullen omarmen. Wirehouses zoals Morgan Stanley, UBS, Merrill Lynch, en Wells Fargo, die traditioneel een belangrijke rol spelen in het financiële landschap door hun uitgebreide dienstverlening en invloed, zijn cruciaal voor de acceptatie van nieuwe financiële producten.

Tot nu toe zijn alleen Bitcoin ETF’s gelanceerd. Maar het lijkt nu mogelijk dat later dit jaar ETH ETF’s gelanceerd kunnen worden. Crypto-insiders geloven dat ETF’s voor andere crypto-activa binnenkort kunnen volgen:

“Ik denk niet dat de wirehouses zullen accepteren- er zouden er twee kunnen zijn, deze twee [BTC en ETH ETF’s]. Misschien Solana. Misschien. Maar ik denk niet dat de wirehouse platforms meer willen doen dan de hoofdactiva, alleen om hun klanten blootstelling te geven aan deze nieuwe activaklasse.

Wat ik wel denk is, en we hebben er enkele van, dat particuliere fondsen door de duizenden daarbuiten zullen zeven en waarschijnlijk 20 of 30 vinden, maar je moet een enorme hoeveelheid due diligence doen omdat, zoals je zegt, er veel onzin gaande is.”

Wood zegt ook dat sinds de goedkeuring van de spot BTC ETF’s – ARK is een van degenen die een ETF voor Bitcoin heeft gelanceerd – wirehouses hun due diligence doen op de crypto koning en ze gelooft dat ze het product aan hun klanten zullen gaan aanbieden:

“Wat veranderd is, is dat we nu praten met de grote platforms. We noemen ze wirehouses. Dus Morgan Stanley, UBS, Merrill Lynch, Wells Fargo, en zij zijn in diepe due diligence zoals, ‘Oké, wat is dit?’…

En hoewel geen enkel groot platform een van de spot Bitcoin ETF’s op zijn platform heeft gezet, denken we dat dit eraan komt. We kunnen dat opmaken uit de soorten vragen die ze stellen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!