BREAKING: SEC keurt acht spot Ethereum ETF’s goed

In een redelijk onverwachte beweging, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) besloten om acht spot Ethereum (ETH) ETF’s goed te keuren. Deze gebeurtenis volgt op de goedkeuringen van verschillende spot Bitcoin ETF’s op 10 januari.

De officiële indiening van de SEC bevestigt de goedkeuring van alle acht Ethereum ETF-voorstellen die zijn ingediend door grote financiële bedrijven, waaronder BlackRock, Grayscale, Bitwise, VanEck, Ark Invest, 21Shares, Invesco Galaxy, Fidelity en Franklin Templeton. De SEC heeft vastgesteld dat deze voorstellen voldoen aan de vereisten van de Exchange Act, met name sectie 6(b)(5), die zich richt op het voorkomen van fraude en manipulatie, het beschermen van investeerders en het vrijwaren van het publieke belang.

Hoewel de producten bijna het volledige groene licht hebben gekregen, moet de SEC de S-1-registratieaanvragen van de bedrijven goedkeuren voordat de handel kan beginnen. Het is echter opvallend dat de goedkeuring zelfs vóór de gebruikelijke deadline van 30 dagen kwam. Dit werd mogelijk gemaakt door recente wijzigingen in de dossiers, die voor extra duidelijkheid en zekerheid zorgden.

Als gevolg van deze goedkeuring, besloten verschillende experts in de cryptomarkt hun bullishness te uiten. Bloomberg-analist Eric Balchunas waarschuwt echter dat de handel in de Ethereum ETF’s waarschijnlijk nog weken zal duren. Hij beschrijft het als volgt:

“Voor de duidelijkheid: dit betekent niet dat ze morgen met de handel zullen beginnen. Dit is slechts 19b-4-goedkeuring. Er moet ook een goedkeuring komen voor de S-1-documenten, wat tijd zal vergen. We verwachten dat het een paar weken zal duren, maar het kan langer duren. Ik zou binnen een week meer moeten weten!”

De goedkeuring van Ethereum ETF’s door de SEC is een belangrijke ontwikkeling die investeringen in cryptocurrency zou kunnen transformeren. Het opent nieuwe kansen voor investeerders en opent de deur voor verdere vooruitgang op het gebied van de regelgeving. Wanneer deze ETF’s beginnen te handelen, zullen hun prestaties nauwlettend in de gaten worden gehouden om hun impact op het bredere crypto-ecosysteem te zien.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!