SEC vraagt bijgewerkte S-1 indieningen voor spot Ethereum ETF’s

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft naar verluidt spot Ethereum ETF-uitgevers gevraagd om hun bijgewerkte S-1 dossiers in te dienen tegen vrijdag, volgens bronnen die bekend zijn met de communicatie van de SEC met uitgevers.

De SEC keurde spot Ethereum ETF’s vorige week goed nadat 19b-4 formulieren waren ingediend na een last-minute verandering in de houding vanuit de toezichthouder tegenover dergelijke producten, wat experts geloven dat gebeurde na politieke druk.

De bijgewerkte S-1 indieningen zullen volgen na opmerkingen van de SEC, met verdere wijzigingen die in de komende weken worden verwacht voordat spot Ethereum ETF’s worden genoteerd voor handel. Volgens experts kan de SEC uitgevers vragen om nog twee extra rondes van updates te doorlopen voordat een definitieve beslissing over de notering wordt genomen. Nate Geraci, de gastheer van de ETF Prime Podcast, zei:

“Er zouden nog steeds aanvullende wijzigingen volgen na deze. Maar de SEC handelt duidelijk vrij snel hier.”

BlackRock diende een bijgewerkte S-1 in voor iShares Ethereum Trust, wat een sterke stap naar het lanceren van een spot Ethereum ETF aangeeft. Hashdex trok daarentegen zijn spot Ethereum ETF-voorstel in vanwege niet-gerapporteerde redenen. VanEck, Fidelity, Franklin, Grayscale, Bitwise, ARK Invest & 21Shares, Invesco & Galaxy en BlackRock’s iShares Ethereum Trust gaan verder met spot Ether ETF.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!