Ethereum ETF-speculaties nemen toe, debuut kan in juni komen

In juni zou de definitieve lancering van de eerste Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) kunnen plaatsvinden, aangezien BlackRock de eerste is die een belangrijke indiening bijgewerkt heeft die nodig is voor de lancering.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een richtlijn uitgegeven voor verschillende instellingen die geïnteresseerd zijn in het lanceren van hun Ethereum ETF’s, om hun 19b-4 en S-1 indieningen bij te werken.

Eerder keurde de SEC de regel 19b-4 formulieren goed voor acht Ether ETF-aanvragen, waaronder die van BlackRock (BLK), Fidelity (FNF), Grayscale, ARK Invest, VanEck, Invesco Galaxy en Franklin Templeton.

Op 29 mei heeft BlackRock eindelijk zijn Form S-1 voor zijn iShares Ethereum Trust (ETHA) bijgewerkt bij de SEC, bijna een week nadat de toezichthouder zijn 19b-4 indiening had goedgekeurd. Eric Balchunas, Senior ETF-analist bij Bloomberg, merkte in zijn recente post op X op:

“Goed teken. Waarschijnlijk zien we de rest binnenkort binnenkomen. Dan waarschijnlijk nog een ronde van verfijnde opmerkingen van het personeel. Lanceer eind juni een legitieme mogelijkheid, maar behoud mijn o/u-datum op 4 juli.”

James Seyffart, onderzoeksanalist bij Bloomberg, voegde hieraan toe:

“Dit is vrijwel zeker de betrokkenheid waar we op hoopten na de goedkeuring van de 19b-4’s. Uitgevers en de SEC werken aan de lancering van spot Ethereum ETF’s.”

Niet iedereen zette echter een stap vooruit in het goedkeuringsproces van de ETH ETF. Hashdex, een andere uitgever die goedkeuring zoekt voor een spot Ether ETF, trok zijn aanvraag kort na de goedkeuring door de SEC in. Een vergelijkbaar patroon werd waargenomen bij Vanguard, zoals benadrukt door Nate Geraci, voorzitter van The ETF Store, in zijn laatste tweet. Hij zei:

“Geen verrassing, maar Vanguard zal GEEN spot eth ETF’s aanbieden op zijn brokerage platform…”

Te midden van de hoop op goedkeuring van de Ether spot ETF, werd ETH verhandeld op $3.769, wat een daling van 2,45% weerspiegelde op het moment van schrijven. Dit werd verder bevestigd door de Santiment-gegevens over het beleggerssentiment. De resultaten gaven aan dat het negatieve sentiment toenam terwijl het positieve sentiment afnam.

Ondanks het heersende negatieve sentiment rond Ethereum, merkte Jaret Seiberg van TD Cowen’s Washington Research Group onlangs op:

“Dit (ETH ETF-goedkeuring) komt ongeveer zes maanden sneller dan we hadden verwacht… maar deze beslissing was ook onvermijdelijk zodra de SEC crypto futures ETF’s goedkeurde.”

“De volgende stap zou een ETF met een ‘mandje van crypto tokens’ kunnen zijn.”

Daarom, terwijl we de volledige en definitieve goedkeuring van de ETH ETF afwachten, zal het interessant zijn om de verschuivingen in sentiment binnen de SEC te volgen, vooral met betrekking tot SEC-voorzitter Gary Gensler, die bekend staat om zijn anti-crypto houding.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!