Elon Musk ontkracht berichten over crypto-advies aan Donald Trump

Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, heeft de geruchten ontkracht dat hij de voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft geadviseerd over cryptocurrency. Hoewel hij aangaf dat hij vrijwel zeker nooit crypto met Trump heeft besproken, merkte Musk op dat hij een voorstander is van het idee dat crypto “macht kan verschuiven van de overheid naar de mensen.”

Musk: Geen besprekingen over crypto met Trump

Volgens een bericht van Bloomberg zouden Musk en Trump hebben gesproken over cryptocurrencybeleid, terwijl Trump steeds vaker bitcoin en andere digitale activa aanhaalt in zijn campagnes om nieuwe kiezers aan te trekken. Musk reageerde op X (voorheen Twitter) dat hij er “vrij zeker” van is dat hij nooit crypto met Trump heeft besproken. Hij benadrukte echter zijn algemene steun voor “dingen die macht verschuiven van de overheid naar de mensen,” iets wat volgens hem door crypto kan worden gerealiseerd.

Trump richt zich de laatste tijd meer op crypto-kiezers. Zijn standpunt over cryptocurrencies lijkt te zijn veranderd sinds zijn presidentschap. Toen verklaarde hij dat hij “geen fan was van bitcoin en andere cryptocurrencies,” die hij als zeer volatiel en gebaseerd op niets zag. Tijdens een recente Libertarian National Convention beloofde Trump “de kruistocht van Joe Biden om crypto te vernietigen te stoppen” en “ervoor te zorgen dat de toekomst van crypto en bitcoin in de VS ligt, en niet in het buitenland.” Hij beloofde ook “het recht op zelfbewaring te ondersteunen” en “nooit de creatie van een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) toe te staan.” Bovendien beloofde hij Ross Ulbricht vrij te laten.

De campagne van Trump is ook begonnen met het accepteren van crypto-donaties via Coinbase. Christopher Giancarlo, voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), beschouwt Trump als Amerika’s eerste crypto-president, daarbij verwijzend naar de goedkeuring van bitcoin futures tijdens zijn administratie. Sinds hij zijn ambt heeft verlaten, heeft Trump drie non-fungible token (NFT) collecties gelanceerd. In maart verwees hij naar bitcoin als een extra vorm van valuta. In februari erkende hij de populariteit van crypto en verklaarde dat Bitcoin (BTC) een eigen leven heeft gekregen en dat hij ermee kan leven.

Elon Musk bezit Bitcoin, Ethereum en Dogecoin

De miljardair is een prominente voorstander van de meme-cryptocurrency, wat hem de bijnaam “Dogefather” opleverde binnen de crypto-gemeenschap. In januari bevestigde Musk dat hij nog steeds “een hoop dogecoin” bezit, terwijl hij ontkende een dogecoin-whale te zijn. Zijn bedrijven hebben ook bitcoinbezittingen; recente on-chain analyse toonde aan dat Tesla 11.509 bitcoins bezit en SpaceX 8.285 BTC. In 2021 accepteerde Tesla kort bitcoin voor voertuig aankopen. Echter, in december vorig jaar gaf Musk aan dat hij niet veel tijd besteedt aan nadenken over cryptocurrencies en benadrukte hij dat geen van zijn bedrijven hun eigen crypto-token zou creëren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!