BREAKING: Donald Trump accepteert crypto-donaties voor zijn presidentscampagne

President Trump kondigde in een persbericht, gepubliceerd op zijn website gisteren, aan dat zijn campagne om het Witte Huis terug te winnen donaties in Bitcoin (BTC) zal gaan accepteren.

Deze aankondiging van zijn campagne zal zeker de spanningen aanwakkeren tussen de zittende president Joseph Biden, die samen met mede-Democratische senator Elizabeth Warren (D-MA), het grootste deel van zijn ambtstermijn in Washington heeft besteed aan een totale regulatoire aanval op de digitale activa ruimte, en Bitcoin in het bijzonder.

“Als onze president heeft Donald J. Trump de regelgeving verminderd en innovatie in financiële technologie bevorderd, terwijl Democraten, zoals Biden en zijn officiële plaatsvervanger Elizabeth Warren, blijven geloven dat alleen de overheid de antwoorden heeft op hoe ons land de wereld leidt,” aldus de aankondiging. In de aankondiging stond verder:

“De inspanning om de controle van de overheid op de financiële besluitvorming van Amerikanen te verminderen, maakt deel uit van een seismische verschuiving naar vrijheid. De aankondiging van vandaag weerspiegelt president Trump’s inzet voor een agenda die vrijheid boven socialistische overheidscontrole waardeert.”

In zijn Orange Party Issue, was Trump’s benoeming van voormalig Coinbase VP Brian Brook als Comptroller of the Currency “de belangrijkste Bitcoin-vooruitstrevende stap in de geschiedenis van de Verenigde Staten,” omdat het banken en financiële instellingen toestond cryptocurrencies te houden. Deze regelgeving trad halverwege het laatste jaar van Trump’s eerste termijn in werking, en de prijs van Bitcoin vermenigvuldigde zich bijna twintig keer in het daaropvolgende kalenderjaar.

De Trump-administratie is door de jaren heen geen onbekende geweest met Bitcoin, met de benoeming van langdurig Bitcoin- en crypto-voorstander Mick Mulvaney als zijn stafchef van het Witte Huis, evenals PayPal’s Peter Thiel die een rol speelde in zijn transitieteam.

Trump maakte ook geschiedenis door als eerste Amerikaanse president non-fungible tokens te omarmen met zijn enorm succesvolle Trump Cards die eind 2022 waren uitverkocht. In een andere historische primeur die niet vergeten mag worden, was Melania Trump de eerste First Lady die tweette over Bitcoin-creator Satoshi Nakamoto’s bijdrage aan het financiële systeem aan het begin van 2022, met een verwijzing naar de verjaardag van het Genesis Block op 3 januari dat de Bitcoin blockchain in gang zette.

In januari beloofde Trump tijdens een campagnestop in New Hampshire dat hij, wanneer hij wordt gekozen, de Federal Reserve niet zal toestaan een centrale bank digitale valuta te creëren. “Vanavond doe ik nog een belofte om Amerikanen te beschermen tegen overheidsdwang,” zei Trump. “Als uw president zal ik nooit toestaan dat er een centrale bank digitale valuta wordt gecreëerd.”

Wat betreft de campagnedonaties zelf, werd in de aankondiging gespecificeerd dat donateurs Bitcoin en andere cryptocurrencies kunnen sturen naar de Trump 2024-campagne via Coinbase, de enige beursgenoteerde Bitcoin-exchange in de Verenigde Staten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!