MicroStrategy CEO viert nieuwe mijlpaal voor Bitcoin ETF’s

MicroStrategy CEO Michael Saylor heeft op social media een belangrijke mijlpaal in de Bitcoin ETF-arena gevierd. Hij benadrukte dat 32 Bitcoin ETP’s nu meer dan 1 Nakamoto in reserve houden, wat betekent dat de fondsen sinds hun oprichting meer dan 1 miljoen BTC hebben verzameld. Bovendien bleken de in de VS gevestigde ETF’s de grootste bijdragers aan deze toename van de BTC-reserve.

In een bericht op X riep Saylor uit: “32 Bitcoin Spot ETFs holden nu ~1 Nakamoto aan $BTC.” Dit onderstreept de exponentiële groei van Bitcoin ETF’s en hun opgebouwde BTC-reserves. Het wereldwijde Bitcoin ETF-ecosysteem heeft een ongekende groei doorgemaakt en heeft een kolossale reserve van meer dan een miljoen BTC vergaard.

Bovendien komt deze mijlpaal te midden van een groeiende institutionele adoptie van Bitcoin ETF’s. Vóór de aanvang van de handel op maandag 27 mei voor US Spot Bitcoin ETF’s, werd gemeld dat de wereldwijde reserves van Bitcoin ETP meer dan een miljoen BTC hadden overschreden.

In de Verenigde Staten hebben Bitcoin ETF’s een aanzienlijke accumulatie gezien sinds hun oprichting in januari van hetzelfde jaar. Grayscale’s GBTC ETF loopt voorop met het grootste aandeel van 289.040 BTC, ondanks een aanzienlijke vermindering van de initiële reserve. Bovendien heeft BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) ook opmerkelijke groei getoond. Het fonds breidde zijn reserve uit naar een indrukwekkende 287.168 BTC van slechts 225 BTC bij de lancering.

Andere belangrijke bijdragers op de Amerikaanse markt zijn Fidelity’s Wise Bitcoin ETF met 161.538 BTC en de Ark 21Shares ETF (ARKB) met 48.503 BTC. Kleinere spelers zoals de Bitwise BTC ETF (BITB), VanEck Bitcoin Trust (HODL), en Valkyrie BTC ETF (BRRR) hebben ook aanzienlijke bijdragen geleverd aan de totale reserve.

Internationaal hebben Bitcoin ETP’s gezamenlijk 1.002.343 BTC verzameld. Dit versterkt verder de positie van Bitcoin als een wereldwijd investeringsmiddel. Canada’s Purpose Bitcoin ETF neemt de leiding buiten de VS, met 27.110 BTC. Het wordt op de voet gevolgd door Duitsland’s ETC Group Physical Bitcoin Fund met 21.005 BTC. Bovendien heeft de recente lancering van Bitcoin ETF’s in Hongkong ook bijgedragen aan de wereldwijde reserve, met een aanzienlijke hoeveelheid van 3.553 BTC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!