Hong Kong keurt eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s goed

De Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) heeft naar verluidt Bitcoin en Ethereum Exchange Traded Fund (ETF’s) goedgekeurd.

De nieuwe ETF’s zijn aangevraagd door Harvest Global Investments, China Asset Management en een samenwerking tussen HashKey en Bosera Asset Management. Dit meldde Reuters op 15 april.

In de tussentijd heeft de grote Chinese vermogensbeheerder China Asset Management (Hong Kong) aangekondigd dat het goedkeuring heeft gekregen van de regelgevende instanties om virtuele vermogensbeheerdiensten aan te bieden.

“China Asset Management (Hongkong) heeft goedkeuring gekregen van de Hong Kong Securities and Futures Commission om virtuele vermogensbeheerdiensten aan beleggers aan te bieden. Het is van plan ETF-producten uit te geven die kunnen investeren in spot-Bitcoin en spot-Ethereum.”

Nu de Stock Exchange van Hong Kong de ETF’s heeft goedgekeurd, zal het ongeveer twee weken duren om de noteringsprocedures en daarmee samenhangende regelingen af te ronden. Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal voor de stad.

Met deze ETF krijgen beleggers de mogelijkheid om de koersbewegingen van BTC en Ethereum te volgen zonder daadwerkelijk de onderliggende cryptocurrency te bezitten. Analisten verwachten dat Bitcoin en Ethereum ETF’s traditionele beleggers zullen helpen de cryptomarkt te betreden.

Hong Kong neemt een voorbeeld aan Amerika

De goedkeuring komt slechts drie maanden nadat de VS zijn eerste ETF’s lanceerden om spot Bitcoin te volgen. Deze ETF’s hebben in de Verenigde Staten al miljarden aan netto-instroom aangetrokken.

Een significant verschil in de goedkeuringen in Hongkong is dat Ethereum nu ook opgenomen is in een aantal spot ETF’s. Dit is aanzienlijk ingewikkelder in de Verenigde Staten, waar toezichthouders worstelen met de vraag of Ethereum moet worden beschouwd als een effect of een commodity.

Het nieuws van de ETF-goedkeuring kan een katalysator zijn voor Bitcoin, vooral met de aanstaande Bitcoin halving. De Bitcoin halving staat volgens Nicehash gepland op 20 april 2024.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!