BlackRock-hoofd ziet grote toename van institutioneel kapitaal in Bitcoin ETF’s

Robert Mitchnick, de leidinggevende voor digitale activa bij BlackRock, ziet een toename van interesse in Bitcoin ETF’s van grote financiële instellingen zoals staats investeringsfondsen, pensioenfondsen en endowment fondsen.

Hoewel er recentelijk een pauze is geweest na een periode van voortdurende investeringen in spot Bitcoin ETF’s gedurende 71 dagen, blijft Mitchnick positief. Hij suggereerde echter dat de huidige rust mogelijk wordt opgevolgd door hernieuwde interesse van een ander soort investeerder. In een interview deelde Mitchnick inzichten over de hernieuwde dialoog rond Bitcoin, en zei:

“Veel van deze geïnteresseerde bedrijven – of we het nu hebben over pensioenen, endowments, staats investeringsfondsen, verzekeraars, andere vermogensbeheerders, familiekantoren – voeren voortdurende due diligence- en onderzoeks gesprekken, en wij spelen een rol vanuit een educatief perspectief.”

BlackRock’s Bitcoin en Ethereum ETF’s in de spotlight

Mitchnick benadrukte echter dat BlackRock niet alleen streeft naar het leiden van spot Bitcoin ETF’s, maar ook naar klanteneducatie en uitgebreid vermogensbeheer. Daarnaast toont het bedrijf zijn groeiende betrokkenheid bij digitale activa door zijn recente aanvraag voor een Ethereum ETF.

Deze ontwikkeling volgt op de lovende woorden van CEO Larry Fink over het transformerende potentieel van tokenisatie, dat traditionele activa op blockchains vertegenwoordigt.

Desalniettemin betogen marktexperts dat de mogelijke introductie van een ether exchange-traded fund (ETF) door BlackRock de noodzaak met zich meebrengt om klanten te informeren over de Ethereum blockchain. Evenzo kunnen investeerders zich afvragen of er na het afstemmen van hun portefeuillerisico-rendementsverhouding via spot Bitcoin ETF’s nog vraag is naar een andere crypto-ETF.

Mitchnick legde verder uit dat BlackRock digitale activa vanuit drie kritische perspectieven bekijkt, waarbij elk aspect de strategieën en inzichten van het bedrijf in de andere informeert. Hij benadrukte: “Wanneer we dit domein overwegen, zien we het potentieel van digitale activa om onze klanten en kapitaalmarkten te versterken, met een focus op drie gebieden: crypto-activa, stablecoins en tokenisatie. En deze pijlers zijn allemaal met elkaar verbonden.”

Deze holistische benadering heeft tot doel klanten te voorzien van een diepgaand begrip van hoe ze digitale activa doeltreffend kunnen integreren in hun beleggingsportefeuilles.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!