Venezolaanse autoriteiten nemen meer dan 6.000 Bitcoin-miners in beslag

Venezolaanse autoriteiten geleid door het Ministerie van Elektriciteit en Corpoelec, het staatsenergiebedrijf, hebben meer dan 6.000 Bitcoin-miners in beslag genomen in twee nieuwe operaties. Het ministerie, dat onlangs aankondigde alle Bitcoin-miners te zullen loskoppelen vanwege het hoge energieverbruik, heeft al meer dan 17.000 miners in beslag genomen van verschillende mining farms.

Venezolaanse autoriteiten treden hard op

De Venezolaanse overheid versterkt haar kruistocht tegen Bitcoin-mining. Venezolaanse autoriteiten, waaronder lokale politie, inlichtingenfunctionarissen, het staatsenergiebedrijf Corpoelec en het Ministerie van Elektriciteit, hebben twee nieuwe operaties uitgevoerd in twee staten van het land, waarbij meer dan 6.000 miners in deze procedures in beslag zijn genomen.

De eerste operatie werd voltooid in de staat Portuguesa, waar autoriteiten 5.995 Bitcoin-miners in beslag namen die waren losgekoppeld van het elektriciteitsnet, om mogelijke aansluiting te voorkomen. Ook werden 293 miners losgekoppeld en in beslag genomen in een andere operatie uitgevoerd in de staat Cojedes, waarbij ook apparatuur voor energieaansluiting werd geconfisqueerd.

Deze acties maken deel uit van een plan aangekondigd door het Ministerie van Elektriciteit dat streeft naar het loskoppelen van alle Bitcoin-mining operaties om de energielast van deze machines op het stroomsysteem te verlichten. Het land kampt met een energiecrisis die constante stroomuitvallen in verschillende staten veroorzaakt. Autoriteiten hebben nog niet gespecificeerd of dit verbod na het afnemen van de energiecrisis zal worden voortgezet, of dat het definitief zal zijn.

Eerdere rapporten geven aan dat meer dan 11.000 Bitcoin-miners tegen 20 mei alleen al in de staat Carabobo waren losgekoppeld en in beslag genomen, een van de industriële centra van het land. Met deze nieuwe operaties is het totale aantal losgekoppelde miners gestegen tot boven de 17.000.

Venezuela was een van de pionierlanden wat betreft regelgeving rondom cryptocurrency en mining. Desalniettemin, sinds de interventie van Sunacrip, de nationale cryptocurrency handhaver, en de arrestatie van Joselit Ramirez, de voormalige leider, is de houding van de nationale overheid ten opzichte van de industrie veranderd.

Volgens verschillende rapporten speelde Ramirez een sleutelrol bij het bemiddelen in niet-geregistreerde verkopen van gesanctioneerde Venezolaanse olie voor cryptocurrency, waardoor een intern verduistering- en witwasschema van 20 miljard dollar mogelijk werd, dat nog steeds wordt onderzocht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!